Kontrola komunalnog reda dečjih igrališta Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 09. 05. 2017. 11:28:20

Sekretarijat za inspekcijske poslove započeo je kontrolu komunalnog reda dečjih igrališta.

park-igraliste-deca

Kako je za Beoinfo precizirala v.d. sekretara ovog sekretarijata Sonja Podunavac, kontrola se organizuje na teritoriji Starog grada, Palilule, Zvezdare, Vračara, Voždovca, Čukarice, Rakovice, Zemuna, Savskog venca i Novog Beograda, i to na površinama koje održava JKP „Zelenilo – Beograd”.

– U naredna dva meseca komunalnim inspekcijskim nadzorom biće obuhvaćeno 1.315 dečjih igrališta. Red i održavanje dečjih javnih igrališta radi povećanja bezbednosti dece spada u najvažnije aktivnosti sekretarijata. Ova akcija se prvi put sprovodi jer smatramo da igrališta treba da budu bezbedna utočišta za decu i da se spreče eventualne povrede dece u ovim zonama – rekla je Sonja Podunavac.

Inspekcijska kontrola će obuhvatiti stanje mobilijara (ispravnost i čistoću) i javne rasvete (ispravnost i urednost), zatim kontrolu poklopaca, šahtova, hidranata i slivnika, kao i čistoću dečjih igrališta (zelene površine i đubrijere). Ukoliko inspektori primete havarisana vozila ili vozila koja su parkirana na ovim površinama, ona će biti uklonjena. Inspekcijski nadzor ne obuhvata sportske terene i terene za oblikovanje tela na otvorenom, navodi v.d. sekretara.

One Response to “Kontrola komunalnog reda dečjih igrališta”

  1. dan pobede kaže:

    Nadam se da ce se nakon inspekcijskog nadzora zvanicno videti na sta lice decija igralista. Prljavstina, pseći izmet i đubre na sve strane. Da ne pricam o izlimljenim klackalicama, ljuljaskama, penjalicama…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana