Konkurs za poeziju Studio B

KulturaKultura Pocetna 08. 02. 2017. 12:52:28

Nakon uspešno realizovanog prvog nagradnog konkursa, Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ i Treći Trg otvaraju drugi nagradni konkurs za poeziju.

Kultura-slika-01-08-02-milica

 

Na konkurs se mogu prijaviti autorke i autori preko 18 godina starosti koji pišu poeziju na srpskom jeziku ili prevode poeziju

Već drugu godinu za redom, izdavačka kuća Treći trg koja je i osnivač Beogradskog Festivala poezije raspisuje konkurs namenjen stvaraocima u ovoj oblasti.Konkurs je otvoren u tri ravnopravne kategorije: za prvu knjigu poezije; za drugu knjigu poezije (za autorke i autore koji su objavili jednu ili više knjiga poezije); za prevedenu knjigu poezije.

U sva tri slučaja, na konkurs se podnose tekstovi, kratka biografija autora i kontakt. Nagrađeni autori i/ili autorke u kategorijama prva i druga knjiga biće proglašeni na zatvaranju Beogradskog festivala poezije i knjige 15. maja 2017. godine. Nagrada podrazumeva objavljivanje knjige i autorski honorar u vrednosti 10% od tiraža, organizovanje promocija i učešće na Beogradskom festivalu poezije i knjige u maju 2018. godine. Knjige poezije napisane na srpskom jeziku biće objavljene do Beogradskog sajma knjiga (oktobar 2017), a knjige prevedene poezije u 2018. godini.Slanjem rukopisa na konkurs autori predaju autorska prava Trećem Trgu za objavljivanje nagrađenog rukopisa.

Konkurs je otvoren od 7.2.2017. do 31.3.2017. godine za srpsku poeziju, a od 7.2.2017. do 30.11.2017. godine za prevedenu poeziju.

Prijavljivanje se može obaviti i putem sajta organizatora konkursa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana