Konferencija o zaštiti kritične infrastrukture u PKS Studio B

EkonomijaEkonomija Pocetna 06. 12. 2018. 22:21:42

Konferencija o zaštiti kritične infrastrukture i odbrambene industrije održana je u Privrednoj komori Srbije. Brojni stručnjaci iz zemlje i regiona govorili su o tome šta je kritična infrastruktura, kako se ona obezbeđuje , kako se štiti i koliki je njen značaj.

pks23122014

Ministarstvo odbrane, fakultet za inženjerski menadžment i nacionalno udruženje za upravljanje rizicima u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizovali su prvu međunarodnu naučnu konferenciju u oblasti zaštite kritične infrastrukture odbrambene industrije u Jugoistočnoj Evropi. Cilj ove konferencije je okupljanje eminentnih stručnjaka iz oblasti upravljanja rizicima i odbrambene industrije radi razmene iskustava i sticanja novih znanja ali i upoznavanja sa najsavremenijim tehničkim i tehnološkim dostignućima u toj oblasti.

Malo ljudi zapravo zna šta je kritična infrastruktra i koliki je njen značaj u životu običnog čoveka, ističe prof. dr. Hatidža Beriša i precizira da u kritičnu infrastrukturu, između ostalog,  spadaju obrazovanje, zdravstvo, javne komunalne delatnosti, nafta i naftni derivati, proizvodnja odbrambenih sistema.

U konferenciji učestvovale su brojne kompanije iz sektora odbrambene industrije Republike Srbije. Takođe, konferenciji su prisustvovali predstavnici MUP-a Crne gore i Bosne i Hercegovine , predstavnici  Direkcije za spasavanje Makedonije kao i brojni načni radnici i stručnjaci iz Rumunije i  Bugarske.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 12°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana