Grad funkcioniše u otežanim uslovima Studio B, Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 11. 01. 2017. 09:41:00

Grad u otežanim uslovima funkcioniše, sve ulice prvog prioriteta prohodne, ocenio gradonačelnik Siniša Mali tokom obilaska dežurnih službi angažovane na uklanjanju snega. Prestanak padavina do kraja dana.

sneg-ciscenje-cistoca

Gradska komunalna preduzeća su u stalnom dežurstvu. „Beograd-put“ je i dalje u četvrtom stepenu angažovanja i neprekidno čiste ulice. Gradonačelnik Siniša Mali i predsednik Skupštine Nikola Nikodijević obišli su jutros dežurne gradske službe angažovane na uklanjanju snega, koji u glavnom gradu pada neprekidno više od 20 sati.

Gradonačelnik je istakao da su u ovom trenutku sve raspoložive ekipe na ulicama prestonice i da, bez obzira na teške uslove, grad funkcioniše.

– Sve ulice prvog prioriteta su prohodne, uz samo nekoliko skraćenih linija GSP-a. Tokom noći posuto je više od 1.200 tona soli, što se  nije desilo godinama unazad. Zbog neprekidnih dvadesetčasovnih padavina, saobraćaj funkcioniše otežano, zbog čega pozivam sugrađane da budu strpljivi i da koriste zimsku opremu, usled čijeg odsustva se desilo nekoliko incidenata. U roku od nekoliko sati očekujemo prestanak padavina, dok će do kraja dana do asfalta biti očišćene sve ulice prvog prioritata – naglasio je Mali.

On uputio apel sugrađanima da očiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i lokala kako bismo zajedno prebrodili ovu vremensku nepogodu, uz podsećanje da je više od 2.000 ljudi gradskih službi dan i noć neprekidno na terenu.

Nikodijević je istakao da kada sneg pada 20 sati bez prekida sa istim problemima se susreću i veći i po budžetu bogatiji gradovi u svetu. Bitno je, kako je istakao, da kolovoz nije zaleđen jer je „Beograd-put” dobro tretirao saobraćajnice u proteklih nekoliko dana. On je naglasio da saobraćaj u svim delovima grada funkcioniše, „Beogradske elektrane” rade odlično, uz pojašnjenje da jedino veće probleme trenutno zbog niskih temperatura i pucanja cevi imaju ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”. On je zbog toga najavio samo ove godine 70 kilometara novih cevi, kako bi ovaj nasleđeni problem u skoroj budućnosti bio iza nas.

Događaju je prisustvovao direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović, a radnicima su podeljeni čajevi  kako bi se zagrejali na ovoj hladnoći.

Angažovano je 117 vozila Zimske službe na glavnim saobraćajnicama i 12 na državnim putevima. Zaposleni u „Gradskoj čistoći“ rade produženo u tri smene, a čiste se stajališta, staze, pešački prelazi, pešačke zone, prolazi i stepeništa, uz posipanje soli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana