Komesarka Kretu:Najvažnije da situacije bude stabilna Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 18. 01. 2018. 21:49:40

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku Korinom Kretu, koja je povodom ubistva Olivera Ivanovića istakla da je najvažnije da obe strane ostanu mirne i situacija bude stabilna.

vucic-kretu-tanjug

 

Evropska komesarka, izražavajući saučešće povodom ubistva Ivanovića, rekla je da Evropska komisija najoštrije osuđuje taj zločin i da se nada da će vlasti na KiM sporovesti istragu i krivce izručiti pravdi, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Prema njenim rečima, najvažnije je da obe strane ostanu mirne i da situacija bude stabilna i pozdravila je posvećenost Srbije nastavku dijaloga sa Prištinom.

Predsednik Vučić je istakao da je strateški cilj Srbije članstvo u EU i da je Srbija aktivan partner Evropske unije.

Evropska komesarka čestitala je Srbiji na teškom poslu u procesu evropskih integracija i izrazila nadu da će, posle najave predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera o mogućem roku za pristup, Srbija iskoristiti taj trenutak.

„Srbija je već veoma aktivan i dragocen partner u saradnji, posebno u oblasti Dunavske i Jadransko-jonske makro regionalne strategije“, naglasila je Kretu i čestitala na dobroj prekograničnoj saradnji Srbije sa Mađarskom, Rumunijom, Hrvatskom i Bugarskom.

Dvoje sagovornika razgovarali su i o važnosti projekata u oblasti obrazovanja, kao i o IPA i CBC fondovima kroz koje bi se to moglo finansirati, navedeno je u saopštwenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 1°C

Delimično oblačno

Nedelja
Moguća kiša

Max: 4°C
Min: 0°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana