KiM: Zapaljena letina, Đurić osudio teror nad Srbima Tanjug, RTS

HronikaHronika Pocetna 13. 01. 2018. 22:48:27

Na Kosovu i Metohiji ponovo je zapaljena letina jedne srpske porodice što je četvrti takav slučaj u poslednjih nekoliko dana. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić najoštrije osudio „sramotne i kukavičke napade“ na imovinu Srba na Kosovu.

kosovo-suvido-srbi-tanjugvideo

U Suvom Lukavcu zapaljeno je seno i štala koji pripadaju samohranoj majci šestoro dece.

Komšije su uspele da izvedu stoku iz štale a policija je došla na lice mesta.

 

Ðurić: Zaustaviti teror protiv srpskog stanovništva

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić najoštrije je osudio „sramotne i kukavičke napade“ na imovinu Srba na Kosovu i ocenio da je veoma neodgovorno to što međunarodna zajednica nije preduzela aktivnije korake kako bi se ovaj „teror protiv srpskog stanovništva zaustavio“.

Čestitajući srpsku Novu godinu svim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji Ðurić je u saopštenju naveo da je na žalost dane uoči Božića i srpske Nove godine na Kosovu i Metohiji obeležio niz napada na imovinu Srba i paljenje njihove letine.

„To što su se takvi napadi desili masovno i u vreme naših velikih praznika svedoči da je reč o organizovanoj kampanji zastrašivanja“, istakao je Ðurić, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ðurić je čestitajući srpsku Novu godinu poželeo da u njoj imaju ličnu i porodičnu sreću i zdravlje, kao i da se steknu uslovi da žive bezbedno i dostojanstveno poput građana u drugim delovima naše zemlje.

„Srpska Nova godina je praznik značajan za očuvanje našeg nacionalnog identiteta, jer mnogi narodi i civilizacije imaju svoje računanje vremena i Novu godinu, različite od gregorijanskog kalendara, i neguju ih kao jedan od simbola svoje posebnosti. Srbi, Jevreji, Arapi, Kinezi i drugi narodi i civilizacije svoje kalendare, koji nisu nužno astronomski najprecizniji, neguju jer na taj način čuvaju deo svoje samosvesti i ono što ih čini zajednicom, identifikujući se pred drugim narodima i predstavljajući bogatstvo svoje tradicije“, naveo je Ðurić u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 3°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana