Kern se potpuno povlači iz SPO Tanjug

SvetSvet Pocetna 06. 10. 2018. 12:18:54

Bivši austrijski kancelar Kristijan Kern povlači se potpuno iz politike, odnosno Socijaldemokratske partije Austrije (SPO), koju je do skoro vodio.

kern-kristijan-austrija

 

Kern je, sredinom prošlog meseca, potpuno neočekivano najavio da se povlači sa mesta lidera stranke i da želi da bude nosilac liste SPO na izborima za Evropski parlament.

On je čak spekulisao da bi mogao da predvodi Socijaldemokrate Evrope na tim izborima, ali se ni sa kim od socijaldemokrata iz članica EU u vezi s tim nije prethodno konsultovao.

Pošto je naišao na žestoku kritiku za ovaj korak, koji je znatno uzdrmao stranku, koja je na prošlim izborima za austrijski parlament izgubila vlast, prema austrijskim medijima on će danas saopštiti da se potpuno povlači sa svih partijskih funkcija.

Naime, pošto je Pamela Rendi-Vagner preuzela stranku unutar partije je došlo do oštrih kritika na način na koji se povukao Kern i sve se više funkcionera izjasnilo protiv njega kao nosioca liste na izborima za Eropski parlament.

Kern je za podne zakazao konferenciju za štampu na kojoj bi trebalo da saopšti povlačenje iz politike.

Inače Kern je bio veoma uspešan u privredi kao šef austrijske železnice (OeBB), te se već i u septembru spekulisalo da bi mogao preći u jedan kocern, a s tim u vezi pominjano je da bi kompaija mogla biti iz Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana