Karneval u Rakovici Tanjug, Studio B

BeogradBeograd Pocetna 15. 04. 2018. 14:52:20

Održan šesti međunarodni Rakovički karneval na kome se predstavilo oko 30 grupa iz zemlje i inostranstva.

karneval-rakovica-tanj

foto Tanjug

Karneval je otvorio gradski menadžer Goran Vesić koji je rekao da je to jedna divna manifestacija za koju većina građana Beograda još uvek ne zna.

– Karnevalom se pokazuje kako jedna beogradska opština može sama da napravi nešto što nije vredno samo za nju već za čitav Beograd – ocenio je Vesić.

Gradski menadžer je najavio da će od sledeće godine karneval biti deo Dana Beograda i dodao da će Grad malo više promovisati manifestaciju, kako bi i drugi građani Beograda, koji nisu sa Rakovice i Vidikovca, znali za ovaj događaj i učestvovali u njemu.

– Ovo je dokaz da ne moraju sve manifestacije da se održavaju u centru grada i da svi delovi Beograda imaju neke svoje specifičnosti – zaključio je Vesić.

Uvaženi gosti Rakovičkog karnevala i ove godine tradicionalno su bili predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) čiji je Rakovica član od 2013. godine.

Karneval je počeo u podne kada su članovi tih grupa obučeni u šarene kostime prodefilovali ulicom Patrijarha Joanikija na Vidikovcu do glavne bine.

Karnevalska ulica bila je ukrašena balonima, a događaju su prisustvovali brojni građani koji su fotografisali učesnike karnevala, dok su najmlađe posetioce zabavljale maskote, klovnovi, mažoretkinje…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana