Jovičić: Vučićeva poseta Kosovu lekcija iz dostojanstva, patriotizma i državništva Studio B, Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 08. 09. 2018. 10:25:16

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić poručio je da Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svojoj borbi za srpski narod na Kosovu nije sam i da ima snažnu podršku kako gradjana Srbije, tako i Srpske napredne stranke.

Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je juče u Briselu, po ko zna koji put održao lekciju iz dostojanstva i državništva, kako Albanskim političarima sa Kosova, tako i medjunarodnoj zajednici i u jednom od najtežih trenutaka u novijoj istoriji Srbije, učinio da se svi gradjani Srbije osećaju ponosno – rekao je Jovičić. On je istakao da je Vučić, odbivši da pristane na ucenu po cenu zabrane ulaska na deo srpske teritorije na Kosmetu, i svojim odlaskom danas na tu istu teritoriju, uprkos zabrani prištinskih vlasti, poslao jasnu poruku albanskim liderima i njihovim mentorima sa Zapada, da se Srbija niti plaši niti stidi i da srpski narod na Kosovu nije ostavljen i prepušten sam sebi i njima na milost i nemilost.

Za razliku od mnogih samozvanih lidera opozicije koji su godinama unazad igrali dvostruke i trostruke igre i lagali i gradjane Srbije, i Srbe na Kosmetu i medjunarodnu zajednicu i svima govorili ono što je za tu stranu prihvatljivo i lepo da čuju, Vučić je uradio ono što se niko od lidera Demokratske stranke nije usudio da uradi dok su bili na vlasti, rekao je istinu! A istina je da kosovski problem nije nastao preko noći, niti se preko noći može rešiti, da smo daleko od rešenja, ali nećemo odustati i da će i pregovori sa Prištinom biti nastavljeni jer je to trenutno jedini način da se pronadje najbolje moguće rešenje za naše gradjane koji žive na Kosovu i Metohiji, a njihov mir i sigurnost su na prvom mestu – naveo je Jovičić.

On je poručio da su gradjani Srbije uz Predsednika Vučića. Ogromna većina naših gradjana koja je izabrala Aleksandra Vučića i dala poverenje Srpskoj naprednoj stranci, kao i svi članovi stranke i mi koji od prvog dana rastemo zajedno sa Vučićem i sledimo njegovu politiku, podržaćemo i danas i sutra i u svim narednim danima njegov ogroman trud i nadljudski napor koji ulaže da bi sačuvao živote i imovinu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, dostojanstvo Srbije i svih nas na medjunarodnoj političkoj sceni i obezbedio mir i stabilnost u regionu – zaključio je Jovičić u saopštenju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 21°C
Min: 7°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana