Jovičić: U narednih mesec i po dana novi kontejneri na Paliluli Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 28. 02. 2017. 11:46:50

Na Karaburmi i Višnjičkoj banji danas je postavljeno novih 280 kontejnera, a predsednik gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić najavio je da će u narednih mesec i po dana svi stari kontejneri biti zamenjeni novim na teritoriji te opštine koja se prostire na 450 kvadratnih kilometara.

kontejner72022072014

Zapremina jednog novog kontejnera je 1,1 metara kubnih, a Jovičić je novinarima rekao da će oni ulepšati ovaj deo grada, te da će u saradnji sa Gradskim Zelenilom biti postavljene kante za otpatke.  „Ovo je snažna poruka da je važno da mislimo o svim ulicama, da mislimo o zelenim površinama, da kada neko dođe u naš grad i prošeta ovim ulicama može da primete da neko vodi računa o komunalnom redu i da su ulice uredne“, kaže Jovičić.

Apelovao je na građane da vode računa i ne pale kontejnere i da in ne uništavaju. „Niko nam ovo nije poklonio. Kontejnere smo morali da kupimo i da izdvojimo novac da bismo mogli da uredimo naše ulice“, navodi Jovičić.

Kaže da na teritoriji opštine Palilula ima oko 15.000 kontejnera, te najavio rekonstrukciju 28 podzemnih kontejnera postavljenih na opštini Palilula.

Naveo je da podzemni kontejneri imaju malu zapreminu i mali otvor, te da će se rekostrukcijom taj problem rešiti posle čega će za građane biti lakši za upotrebu.  „Građani će biti zadovoljniji što će moći da ih koriste, što nije bio slučaj do sada, s ozbirom da se veoma često otvori zaglave, a kontejneri se pune vodom i onda to napravi veću štetu nego korist“, kaže Jovičić.

Jovičić je danas prisustvovao postavljanju novih kontejnera na uglu ulica Vojvode Micka i Marijane Gregoran na Karaburmi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana