Jovičić: U 2020. sve ulice na Paliluli biće asfaltirane Studio B, Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 19. 03. 2019. 18:33:58

Na teritorjii opštine Palilula 2016. godine bilo je 110 neasfaltiranih ulica, a od tada pa do kraja ove godine 83 ulice će biti završene, rekao je danas predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jović pri obilasku radova na ulicama u naselju Pretok u Borči.

jovicic-borca

Jovičić je rekao da će u naselju Pretok do kraja godine biti asfaltirano devet kilometara puteva i da su građani ovog naselja teško živeli i teško su se kretali dok su ulice bile nesređene, posebno kada padne kiša ili kada je loše vreme.

– Građani su veoma teško živeli jer su bili u blatu kad kiša padne, teško su mogli da se kreću ovim ulicama, naročito deca i naši najstariji sugrađani. Mi smo odvojili u budžetu 100 miliona dinara da do kraja godine asfaltiramo još 32 ulice. Zaključno sa prethodne dve godine to će biti preko 85 ulica koje ćemo asfaltirati od 110 neasfaltiranih ulica koliko smo ih zatekli 2016. godine kada smo preuzeli odgovornost u opštini Palilula. To znači da ćemo u 2020. godini gotovo kompletno završiti posao i svaka ulica na teritoriji naše opštine imaće asfalt – naglasio je Jovičić i podsetio da su prošle nedelje asfaltirane ulice u naselju Mali zbeg i da će polako radovi početi i u Krnjači.

Istakao je da pored asfalta svaka ulica treba da ima odgovarajuće osvetljenje i da u komunalnom smislu naselja budu urednija, da dobiju kontejnere i sve ono što je neophodno da građani imaju adekvatne uslove za život u 21. veku.

– Ovo su razuđena naselja veoma neplanski građena u proteklih 20 godina, ali se trudimo koliko je god moguće da privučemo elementarne stvari za život, a to su asfalt, voda, struja, javno osvetljenje, i kao što sam rekao da imamo visok stepen higijene, odnosno da čuvamo našu životnu okolinu – rekao je predsednik Opštine.

Najavio je i izgradnju doma zdravlja u Borči:

– Takođe, želim da najavim u toku ove godine konačnu izgradnju doma zdravlja u Borči, koji će biti moderan, adekvatno opremljen, sa veoma stručnim osobljem, tako da ovaj deo leve obale Dunava polako liči na grad. To više nisu neuređena sela i bez infrastrukture, nego će polako postajati grad i mogu slobodno reći, možda čak i opština za sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno oblačno

Subota
Pljusak

Max: 20°C
Min: 16°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana