Jovičić: Deplasirano da DS govori o korupciji u javnom sektoru

Politika 21. 02. 2016. 17:51:04

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić poručio je danas DS, koja je prethodno saopštila da je Zakon o javnim preduzećima još jedan zakon sa koruptivnim odredbama, da je deplasirano da DS govori o korupciji u javnom sektoru.

jovicic72026072014.jpg

„Dovoljno je samo da se podsetimo katastrofe koja je zadesila Razvojnu banku Vojvodine kada se novac iznosio u džakovima. Funkcioneri Demokratske stranke računaju na zaboravnost građana Srbije, ali građani Srbije im nikada neće zaboraviti 15 godina pljačke“, poručio je Jovičić u saopštenju. J

Jovičić je dodao da od 2000. godine Demokratska stranka vodi politiku lažne levice, koja je zapravo, kako je naveo „najprizemniji populizam žutog preduzeća“. „Više od decenije oni održavaju u životu javna preduzeća koja su finansijka rak rana na telu Srbije. To su radili kako bi kupovali glasove na izborima. Vlast im je uvek bila daleko važnija od napretka Srbije“, kazao je Jovičić. „I sada kada Vlada Srbije predovđena Aleksandrom Vučićem konačno pokušava da uvede Srbiju u tržišnu privredu, da reformiše sistem, da obezbedi radnicima ekonomski opravdana radna mesta, DS se i dalje bavi demagogijom i populizmom. Građani su ih kaznili 2012, 2014, a kazniće ih i 2016. na izborima. Građani Srbije vrlo dobro pamte razmere uništenja koje je donelo žuto preduzeće. Građani Srbije neće zaboraviti“, kaže Jovičić.

Vlada u senci DS je prethodno danas saopštila da „sada imamo opskurnu situaciju da samo tri godine od donošenja predhodnog Zakona o javnim preduzećima donosimo novi zakon pri čemu ni osnovne odredbe predhodnog nisu poštovane“. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Umerena kiša

Trenutna temperatura 13°C

Umerena kiša

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana