Jovanović: Skupština jedino mesto za razgovore RTS

PolitikaPolitika Pocetna 15. 04. 2019. 13:24:22

Lider LDP-a Čedomir Jovanović kaže za RTS da će njegova partija sutra otići na konsultacije kod predsednice Skupštine, jer je, kako naglašava, Skupština jedino mesto gde treba razgovarati i gde treba izneti svoje stavove.

ceda-jovanovic-printskrin-tanjug

On ocenjuje da vođenje politike na ulici određuje smer kretanja čitavog društva i dodaje da je ulica dobro mesto ako želite nekoga da izvređate, ali nije mesto na kome se razgovara o Kosovu, Evropi, ekonomiji ili medijskoj sceni.

„Izbore sam smatrao i smatram najozbiljnijim poslom koji radimo kao društvo. Zbog toga sam predlagao da na neki način napravimo unutar društva dogovor koji bi omogućio da zajedno sa ljudima u te izbore uđemo onako kako moramo ući, s obzirom na probleme sa kojima se Srbija suočava“, naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, „svaki drugi potez je neodgovoran i uvlači nas u pakao u kojem neće biti pobednika i poraženih, već će krajnji rezultat biti konačno uništenje političkog života i zatrovani odnosi, posle kojih neće biti nazad“.

Poručuje da će se sutra odazvati pozivu Maje Gojković.

„Ići ću sutra na taj sastanak. Ja sam u Skupštini i to je moj posao. I to sam radio uvek, i kada je Koštunica imao parlamentarnu većinu, kada su to imali Tadić i Dačić, Nikolić i Vučić, jer ako ne razgovaramo jedni sa drugima, ne možemo doći do rešenja“, navodi Jovanović.

Dodaje da je Skupština jedino mesto za razgovor.

„Skupština je mesto za razgovor, ne znam koje bi to drugo mesto bilo. Nemam ništa protiv politike koja se vodi i na ulici, ali kada politiku vodite na ulici, onda morate zapravo biti svesni činjenice da time na vrlo jasan način definišete put kojim se kreće čitavo društvo“, ističe lider LDP-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana