Još dva dana za predaju izbornih lista Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 14. 02. 2018. 12:21:03

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić najavio je da rok za predaju izbornih lista za izbor odbornika Skupštine Grada Beograda ističe 16. februara u 24 časa. On je, gostujući na Studiju B, precizirao da je do sada proglašeno šesnaest lista.

sanja

– Uslov za glasanje nije poziv i obaveštenje o glasanju, o čemu će prema rešenju GIK-a voditi računa JP „Pošta Srbije”, već posedovanje važeće lične karte, odnosno važeće putne isprave. Oni građani koji nemaju važeću ličnu kartu, a podneli su zahtev za novu, moći će da glasaju ukoliko su upisani u izvod iz jedinstvenog biračkog spiska – istakao je Lukić, pozivajući građane da iskoriste svoje pravo 4. marta, od 7 do 20 časova.

On je napomenuo i da predstoji utvrđivanje konačnog broja birača u Beogradu, biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu, te da se pripremi kompletna organizacija za dan izbora i dostave kompletni materijali, nakon čega se otvaraju i zatvaraju biračka mesta i na kraju utvrđuju i proglašavaju rezultati izbora. Lukić je naglasio i da birački odbori sprovode izbore na biračkom mestu, te da birači imaju mogućnost da kontaktiraju koordinatore u slučaju da primete da nešto nije u redu.

Gradska izborna komisija će prve rezultate izbora objavljivati tek kada bude imala verifikovane podatke dobijene iz zapisnika o radu biračkih odbora, pojasnio je Lukić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Oblačno

Max: 16°C
Min: 8°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana