Još 20 kilograma marihuane na granici sa Mađarskom Tanjug

HronikaHronika Pocetna 12. 01. 2018. 18:19:15

Zajedničkom akcijom carine i policije danas je na izlazu graničnog prelaza Kelebija otkriven tovar od 20 kilograma marihuane, samo dva dana nakon slične zaplene na Batrovcima.

marihuana-zaplena-tanjug-mup

 

Droga je otkrivena u automobilu albanskih registarskih oznaka koji se za redovnu kontrolu prijavio na izlazu graničnog prelaza Kelebija.

U automobilu su se pored vozača nalazila još dva putnika, sva trojica mladići od 20-ak godina, albanski državljani, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Oni su službenicima na prelazu rekli da su se iz Albanije turistički uputili u Češku na vikend.

Kako na graničnom prelazu Kelebija nije bilo uslova za detaljan pregled automobila, carinski službenici su vozilo dopratili do graničnog prelaza Horgoš i podvrgli ga pregledu na mobilnom skeneru.

Analizom slike uočene su nepravilnosti u prostoru iza zadnjeg sedišta.

““Čak i iskusni carinici su bili zatečeni činjenicom da je bunker iza naslona zadnje klupe imao ugrađen posebno napravljen sistem za otključavanje, što znači da se radi o profesionalnim krijumčarima. Uspeli smo, međutim, da nakon skidanja naslona sedišta otključamo mehanizam specijalno napravljenog bunkera, kada se pred nama ukazao tovar droge koja liči na marihuanu“, kaže šef subotičkog mobilnog tima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina Svetislav Nakarada.

Ceo tovarni prostor je bio obložen olovnim pločama koje su krijumčari postavili verovatno verujući da će one zavarati skener, dodao je on.

Nakarada kaže da je merenje otkrivenog nakotika u toku, te da će se tačna količina znati nakon uviđaja.

Carinici su u saradnji sa policijom pre samo dva dana na izlazu graničnog prelaza Batrovci takođe zaplenili 20 kilograma marihuane sakrivene u rezervoaru, braniku i rezervnom točku jedne ““škode superb““.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Utorak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana