Jezero u Resniku još jedan turistički potencijal u Beogradu Beoinfo

PolitikaPolitika Pocetna 09. 02. 2018. 18:20:28

Gradska opština Rakovica je, u saradnji sa Gradom Beogradom, obezbedila urbanističke planove za područje jezera u Resniku, a danas su počeli i radovi na izgradnji nove saobraćajnice u nastavku Ulice Saše Filipovića koja vodi ka jezeru u tom naselju. Ovo područje su obišli predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković.

foto Beoinfo

Ministar Ljajić je kazao da se čine svi potrebni napori da se obezbede svi preduslovi za ulaganja privatnog sektora u razvoj turističkih potencijala ovog jezera.

– Resničko jezero ima turističke potencijale i s obzirom na to da je svega 17 kilometara od centra Beograda, to može biti veoma važan signal za dolazak domaćih i stranih gostiju, razvoj đačkog i omladinskog turizma. Očekujemo konkretne projekte opštine i grada, a ministarstvo će obezbediti prva početna sredstva. Sa ulaganjima ćemo nastaviti i iduće godine, i nadamo se da će se javiti investitori koji će uložiti sredstva u ovaj turistički potencijal – kazao je Ljajić, istakavši da će to mnogo značiti za stanovnike Resnika, čiji će placevi tako dodatno dobiti na vrednosti.

Milosav Miličković je potvrdio da jezero u Resniku predstavlja veliki turistički potencijal za opštinu Rakovica i Beograd, kao i da i očekuje da će potencijalni investitori to prepoznati i uložiti sredstva.

Opština Rakovica je izradila studiju o izvodljivosti i idejno rešenje za sportsko-rekreativni kompleks, dok je Institut „Jaroslav Černi” izradio projekat čišćenja jezera. Osim izgradnje saobraćajnice, koja će povezati jezero sa ostatkom naselja, planirano je i rešavanje problema kanalizacije za domaćinstva koja se nalaze u okolini jezera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 5°C

Vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 11°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana