Jevtić:Formirati ZSO kako je i dogovoreno u Briselu Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 22. 11. 2017. 17:03:23

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić danas je u razgovoru sa ambasadorom Slovenije Bojanom Bartonceljevom rekao da početak formiranja Zajednice srpkih opština otvara vrata nastavku dijaloga u Briselu.

kosovo72013072014.jpg

„Početak formiranja ZSO-a otvara vrata nastavku dijaloga u Briselu a mi očekujemo da se zajednica formira onako kako je dogovoreno u Briselu“, kazao je ministar i podvukao da se jedino nastavkom dijaloga može doći i do boljih uslova za života na Kosovu, rečeno je u saopštenju.

On je rekao i da je kosovska vlada posvećena rešavanju problema kada su u pitanju nevećinski narodi ali da nedostaju neki konkretni koraci u njihovom rešavanju, a jedan od najkonretnijih koraka bi bio početak formiranja Zajednice srpskih opština.

Jevtić je rekao da će još jedan korak ka rešavanju problema kada je u pitanju povratak biti i nastavak rada međuministarske grupe za povratak i zajednice, a u kojoj će učestvovati sve institucije jer, kaže, „pitanjem povratka se ne treba baviti samo Ministarstvo za zajednice i povratak već u rešavanje ovog pitanja moraju biti uključeni svi“.

Nakon sastanka sa ambasadorom Slovenije, Jevtić se susreo i sa ambasadorom Švajcarske Žanom Hubertom Lebecom gde je izneo probleme koje nevećinski narodi imaju, a bilo je reči i idejama na koji način Švajcarska može da pomogne da se određeni problemi reše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 5°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana