Jeremić najavio tužbe zbog uvreda i kleveta, usledile reakcije Beta,Tanjug

Izbori 2017PolitikaPolitika Pocetna 20. 03. 2017. 19:16:35

U nastavku kampanje predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je da će zbog uvreda i kleveta tužiti list Informer dok je njegov advokat Vladimir Gajić najavio da će istog razloga biti tužen i Srpski telegraf.

jeremic-informer-tuzba

Informer je glavno službeno glasilo režima i najbolje pokazuje njegovo pravo lice, rekao je Jeremić  ispred redakcije tog lista.

On je rekao da Informer „seje mržnju i podele“ i da „taj list kleveće i blati sve oni koji nisu spremni da iskažu iskrenu i potpunu pokornost velikom vodji“.

„Taj list stavlja na stub srama sve koji su spremni i imaju hrabrosti da govore kakvo je zaista pravo stanje u Srbiji i klevetanjem pokušava da sakrije istinu“, rekao je Jeremić.

On je rekao da Informer pokazuje kakvu Srbiju želi režim.

„Ako želite da znate kakva je kulturna, vrednosna i svaka druga matrica ovog režima pogledajte Informer“, rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, aktuelni režim je takav da mu se mora stati na put i da ne sme da se dozvoli „još pet godina neistina laži i mržnje i prostaluka“.

„Odlučio sam posle mnogo vremena da ovaj list ipak tužim za sve laži i besramne neistine koje su ikada napisali… i tužim ga ne samo u svoje, već i u ime svih onih koji se svakodnevno u ovom listu i mnogim drugim koji, pod direktnom kontrolom Vučića, provlače po blatu“, rekao je on.

Jeremićev pravni zastupnik, advokat Vladimir Gajić, rekao je da Informer šest meseci vodi „kontinuirane i permanentne kampanju“ protiv Jeremića, kao i Srpski telegraf „kojeg će Jeremić takodje tužiti“.

Gajić je rekao da po Zakonu o javnom informisanju i medijima Jeremić, kao i svaki gradjanin, ima pravo na zaštitu „zbog u bestijalnih povreda ugleda časti i dostojanstva“

On je pročitao naslove koji će biti predmeti tužbe navodeći da se „ovde ne radi o slobodi štampe već o nečemu što je potpuni antipod slobode štame“.

„Nisu problem ni gospodin Vučićević ni glavni urednik Srpskog telegrafa ni vlasnik Pinka Željko Mitrović… problem je u čoveku koji je ustvari pravi glavni urednik, a svi oni mogu da se nazovu po imenu premijera, a to je Vučić“, rekao je Gajić.

Reakcije na najavu tužbi  Jeremića

Uredništvo Informera odlučno je  odbacilo  sve optužbe predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.  Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević smatra da  kandidat Jeremić na ovaj način pokazuje kako bi se odnosio prema medijima ukoliko postane predsednik. Vučićević navodi da bi Jeremić  „gušio i zatvarao medije  milionskim tužbama.“

Redakcija Srpskog telegrafa odgovara da sa nestrpljenjem čeka tu tužbu i dodaje da će Jeremiću i dalje svakodnevno pružati mogućnost da iznese svoje stavove njihovim čitaocima.

Jeremić je, kako je saopštio pres tim njegove kampanje, ocenio da je Informer danas „glavno službeno glasilo režima Aleksandra Vučića“ i da je sada odlučio da „posle mnogo vremena ipak tužim ovaj list za sve laži i besramne neistine“ koje su o njemu ikada napisali.

Što se tiče Srpskog telegrafa, advokat Gajić je, najavljujući tužbu, ocenio da se tu ne radi o slobodi štampe, već o nečem što je „antipod slobode štampe“.

„Mi smatramo da nisu problem ni Vučićević (urednik Informera), ni urednik Srpskog telegrafa, niti Željko Mitrović, vlasnik Pinka, problem je u onom čoveku koji je pravi glavni urednik“, rekao je Gajić, koji tvrdi da je to premijer Vučić.

U saopštenju Srpskog telegrafa je tim povodom navedeno da Jeremić vrši pritisak na taj list kako bi prestao kritički da piše o njemu.

„Gospodin Jeremić je bio pozvan da odgovori na sve optužbe koje su na njegov račun iznosili drugi predsednički kandidati, ali on svojevoljno to pravo nije iskoristio“, ističe se u saopštenju lista.

U Srpskom telegrafu kažu da Jeremić do sada nije hteo da odgovori ni na jednu optužbu vezanu za nenamensko trošenje novca i nepotizam dok je bio ministar, već se oglušio o svaki zahtev da se čuje i njegova strana.

Pored toga, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov saopštio je da je u okruženju Jeremića danas „najveća kriminalna banda u Srbiji, a braćom Burgije, Paucima i drugim kriminalcima, kao i celokupnim narko tržištem u Srbiji upravlja njegova žena, Nataša Jeremić“.

„Jeremić je verovatno pobesneo zato što je srpska policija izvršila rekordnu zaplenu od više od tone droge, pa danas laže više nego što smo navikli“, istakao je Jovanov.

On je dodao da bi Jeremić, kao saučesnik u 16-godišnjoj pljački Vojvodine od strane Demokratske stranke, „umesto što laže i izmišlja, najzad mogao da kaže ko mu je dao ogromne pare za kampanju i šta od njega traži zauzvrat“, što bi „možda dalo odgovor i zašto su najveći kriminaci u njegovom okruženju“.

Kako je naveo advokat Gajić, naslovi zbog koji Jeremić najavljuje tužbu u Informeru u proteklih šest meseci su: „Vuk nosi kofere keša“, „Kupuje poslanike u skupštini“, „Traži keš od Soroša“, „Vuk Jeremić dao 300.000 evra Raduloviću i Jankoviću“, „Vuk Jeremić kupio Obradovića i Ilića“, „Jeremić umešan u ubistvo gardista“, „Jeremić tražio da se zatrpa Topčider“, „Jeremić krije da su gardiste ubili NATO lovci na haške glave“, „Jeremić radi za islamiste Katara koji finansiraju njegovu kandidaturu za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija“, „Finansira ga ISIS“, „Šuruje sa zločincima“, „Pljačka budžet grada Šapca“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana