Jednodnevni bazar rukotvorina na Vračaru Studio B

BeogradBeograd Pocetna 02. 06. 2017. 19:44:44

U parku vojvode Petra Bojovića održan je jednodnevni bazar rukotvorina na kojem su uz podršku opštine Vračar učešće uzele žene različitih doba starosti, obrazovanja i socijalnog statusa.

Vracar

Sopstvena inicijativa, samoorganizovanost ,vredne ruke i talenat ,uglavnom nezaposlenih ili samozaposlenih žena, pretvorile su malu zelenu oazu u centru grada, u galeriju najrazličitijih eksponata.

Same su osmislile način da iskažu svoj talenat, zanatsko umeće, kreativnost. Iz različitih su sredina , uglavnom nezaposlene.  Medju njima su inženjer pejsažne arhitekture, turizmolog, dizajnerka, operaterka , farmaceutkinja….

Povezane ličnim kontaktima i Fejsbuk stranicom odlučne su da nešto promene u svom životu, da se samostalno izdržavaju ili dopunski zaradjuju.

U parku vojvode Petra Bojovića  mogao se videti nakit, odeća, igračke, suveniri, torbe…

Povezanost, medjusobna podrška i solidarnost , želja da nešto preduzmu i promene na bolje ili samo uživanje u onome što same uobličavaju .

U susret im je ovog puta izašla opština Vračar , sledeća prilika da vidite i uživate u njihovim rukotvorinama, i da , da kupite baš od njih neku kvalitetnu, lepu, neobičnu, unikatnu stvar pružiće vam se 10. juna na Trgu Nikole Pašića.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana