Janković: Srbe niko u regionu i svetu ne mrzi Beta

Izbori 2017PolitikaPolitika Pocetna 19. 03. 2017. 19:31:16

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković izjavio je danas u Somboru da Srbi nisu omražen narod u regionu i svetu „kako pojedini nastoje to da prikažu“ potencirajući konflikte kojih nema, saopštio je njegov izborni štab.

Jankovic

Janković je obraćajući se okupljenima na gradskom trgu rekao da Srbe niko ne mrzi i da sve konflikte prave oni koji gradjane Srbije drže kao taoce svoje nesposobne politike.

„Putujem po zemljama u regionu godinama i znam da nas niko ne mrzi! Jedini koji pričaju tako jesu isti oni, ili njihovi biološki ili politički sinovi, koji su nas 90-ih uveli u nešto najgore što nam se desilo. Oni manipulišu tim konfliktima, zastrašuju i nas i svet njima i suštinski nam kažu – ‘Ako nas ne pustite ovde da radimo ono što mi hoćemo, zapalićemo Balkan ponovo’. E pa neće“, rekao je Janković.

Janković je rekao da Srbija i dalje ostaje zemlja u kojoj lekari biraju izmedju besparice, mita i odlaska iz zemlje, uprkos stalnim obećanjima aktuelne vlasti.

„Uče nas da će sutra biti bolje, a nikada da kažu danas“, rekao je Janković i dodao da srednji sloj prestaje da postoji.

Dodao je da je evropski statistički zavod zvanično saopštio da je Srbija zemlja sa najvećim jazom izmedju bogatih i siromašnih u Evropi.

„Razgovarao sam danas sa gradjanima na somborskoj pijaci i kaže mi jedan gospodin: ‘Mi smo najgori narod, od nas nema ništa!’ Suprotno! Ništa nama ne fali – niti smo lenji, niti nesposobni, niti neobrazovani! Imamo ljude koji leče svoje komplekse nad nama“, rekao je Janković.

Na gradskom trgu gradjanima i gradjankama Sombora obratili su se i aktivistiknja za ljudska prava Aida Ćorović i novinar Rade Veljanovski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 23°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana