Jandroković:Prihvatio sam poziv, uskoro idem u Beograd Tanjug

RegionRegion Pocetna 13. 02. 2018. 12:36:58

Predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o nizu tema, kao što su pitanja nestalih i zaštita nacionalnih manjina, te istakao da je prihvatio poziv i da će uskoro posetiti Beograd.

zagreb

Napomenuo je da susreta šefova parlamenata dveju zemalja nije bilo od 2010.

Predsednik Vučić mu je, kazao je, preneo poziv predsednice srpskog parlamenta Maje Gojković.

„Poziv sam prihvatio i uskoro ću posetiti Beograd“, rekao je Jandroković novinariam parlamentu i dodao da je sa Vučićem razgovarao i o situaciji u jugoistočnoj Evropi.

Na pitanje šta misli o zahtevu da se predsednik Vučić izvini pre dolaska, Jandroković je rekao da ne želi to da komentarise jer nije učestvovao u pripremi posete.

„Poseta ima svoj sadržaj, dogovoren je čitav niz aktivnosti. Hrvatska zna što je bila istina, da je Domovinski rat osigurao slobodu i nezavisnost. Srpski predsednik očito o tome ima neka druga razmišljanja“, rekao je.

Upitan da li je u razgovoru stekao utisak da je Vučić ista osoba koja je 1995. govorila u Glini ili se promenio, predsednik Sabora je rekao da nije psiholog, već predsednik Sabora, koji brani interese Hrvatske i nastoji da to čini na najbolli način.

„Smatram da je važno voditi dijalog, jer bez dijaloga nećemo rešiti nijedno bitno pitanje. Manje me zanima ko šta misli, zanimaju me interesi RH“, odgovio je Jandroković.

Govoreći o jučerašnjem protestu protiv posete predsednika Srbije na Trgu bana Jelačića, na kojem su bili i vodeći ljudi udruženja veterana i saborski zastupnici vladajuće HDZ, a koje je predsednica nazvavla „marginalcima“, Jandroković je rekao:

„Mi živimo u demokratiji, svako može izraziti svoje mišljenje, to se juče dogodilo, nisu ovo prvi protesti. Meni protesti ne smetaju“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana