Izgrađen podzemni prolaz kod železničke stanice „Resnik“ Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 22. 09. 2018. 15:23:34

U sklopu železničke stanice „Resnik“ izgrađen je podzenmi prolaz koji je, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, značajan za više od 40.000 stanovnika Resnika, a posebno za više od 500 domaćinstava naselja Ljubiše Jelenković kojima je prelazak preko koloseka bio jedina veza sa ostatkom Resnika i Rakovice.

podzemni-prolaz-u-Resniku-BI

foto Beoinfo

On je rekao da je uvek veliko zadovoljstvo kada se reši problem građana i dodao da je ovo primer kako problemi mogu da se rešavaju u saradnji opštine, Grada i Republike.

„Izgrađen je pothodnik koji rešava problem ovih ljudi“, naveo je Vesić i dodao da nekome ovo izgleda kao mala investicija, ali ljudima koji tu žive je najveća jer sada mogu bezbedno da pređu preko koloseka.

Vesić je istakao da su uređeni i koloseci i da železnička stanica „Resnik“ izgleda onako kako izgledaju sve prigradske železničke stanice u bilo kom mestu na zapadu.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić je izrazio zadovoljstvo zbog izgradnje podzemnog prolaza koji, istakao je, puno znači za bezbednost ljudi koji tu žive.

Podzemni prolaz povezuje ulice Aleksandra Vojinovića i Ljubiše Jelenkovića, a izgrađen je ispod devet koloseka u sklopu rekonstrukcije pruge Rasputnica G-Rakovica-Resnik.

Radovi na rekonstrukciji te pruge u dužini od 7,5 kilometara počeli su u martu 2017. godine. Kao jedno od najvećih unapređenja na toj deonici upravo je izgradnja pothodnika, dok je u sklopu rekonstrukcije stanice „Resnik“ izgrađena nova pomoćna zgrada.

2 Responses to “Izgrađen podzemni prolaz kod železničke stanice „Resnik“”

  1. srbija kaže:

    Jel pomenuo neko krive stepenice na strani ulice Ljubise Jelenkovica u podzemnom prolazu?

  2. Jela kaže:

    Jel je prilagodjeno invalidima?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana