Izetbegovićeva žena ismejala novinarku zbog ekavice

Region PocetnaReporter 27. 01. 2017. 16:20:20

Sebija Izetbegović, direktorka KCUS i supruga Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva BiH napravila je danas skandal, kada je podrugljivim tonom počela da priča na ekavici, a nakon što joj je novinarka Al Jazeere Nataša Kovačev postavila pitanje o broju odlazaka lekara iz ove zdravstene institucije, prenela je agencija Patrija.

sarajevo11082014.jpg

Agencija napominje da je reč o novinarki Kovačev rođena u Srbiji i govori ekavicom.

“ Hoćete da vam kažem pojedinačno koliko lekara otišlo“, zapitala je Izetbegović.

Na ovu očitu ironiju direktorke Izetbegović reagovao je novinar Avdo Avdić, koji je ovakvo ponašanje dorke nazvao fašističkim, nakon čega mu je zaprećeno da će „ukoliko se ne smiri“ biti udaljen sa konferencije za novinare.

Današnja pres konferencija je organizovana kako bi dr. Izetbegović iznela rezultate rada KCUS u 2016, ali i, kako je kazala, podatke o zatečenom stanju kada je ona došla na mesto generalne direktorke.

Inače, za pojedine novinare Izetbegović je konstatovala „da nisu normalni“, a što se jasno čulo u direktnom prenosu i na snimcima, piše Patrija koja očekuje reakciju Udruženja BH novinari na ovakvo ponašanje direktorke Izetbegović.

Izetbegović je tokom svog 50-minutnog izlaganja pričala o svojim istraživanjima i stanju na KCUS-u. Sve vreme upotrebljavala je zamenicu „mi“, ali nije želela da pojasni ko je činio tim koji je pravio skoro pa policijske istrage.

Takođe, vrlo neprimereno Izetbegović je novinarki Patrije poručila da „ako se s vama mogu izboriti, mogu sa svime“.

A pitanje novinarke bilo je na koji nacn misli nadoknaditi znanje ljekara koji su otišli s KCUS-a, zašto deca čekaju na operaciju, zašto je klinička apoteka prazna… Izetbegović, međutim, nije dala precizne odgovore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 9°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 15°C
Min: 9°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana