Iz škole u Aranđelovcu troje đaka isključeno zbog nasilja Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 30. 11. 2017. 12:51:11

Nastavničko veće Tehničke škole „Mileta Nikolić“ iz Aranđelovca odlučilo je da iz škole isključi troje đaka koji su prošlog meseca verbalno i fizički maltretirali drugaricu iz odeljenja, javio je RTS.

skola10032015.jpg

Kako se navodi, nadležni nisu želeli da komentarišu odluku, već se kolektiv oglasio saopštenjem u kojem stoji da je nakon sprovedenih svih zakonskih mera, Nastavničko veće izreklo vaspitno-disciplinsku meru isključenje iz škole dvema učenicama i učeniku koji su se 13. oktobra nasilno ponašali prema učenici B. N.

Roditelji učenice S. V. i učenika D. R. podneli su pisani zahtev školi za ispisnicu pre uručenja Rešenja o izrečenoj vaspitno-disciplinskoj meri, na šta su imali pravo žalbe u drugostepenom postupku, radi upisa učenika u drugu školu i nastavka njihovog školovanja.

Učenica K. V. je u postupku uručenja Rešenja o izrečenoj vaspitno-disciplinskoj meri, na šta ima pravo žalbe u drugostepenom postupku.

„Što se sudskog procesa tiče, svi akteri su saslušani u Višem sudu u Kragujevcu. Sada se čeka izveštaj Centra za socijalni rad koji će biti prosleđen Tužilaštvu, a nakon toga predmet će sa predlogom mera biti dostavljen sudskom Veću koje treba da donese konačne odluke“, rekla je za RTS portparolka Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simović.

Snimak vršnjačkog nasilja u Tehničkoj školi „Mileta Nikolić“ u Aranđelovcu pojavio se na internetu početkom meseca, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 3°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana