Ivetić:Podnosimo žalbu, Mladiću uskraćena osnovna ljudska prava Tanjug

HronikaHronika Pocetna 22. 11. 2017. 14:30:33

Branilac Ratka Mladića Dragan Ivetić podneće žalbu na presudu Haškog tribunala, javlja AP. Presuda Ratku Mladiću je težak dan za Srbiju, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović.

hag72014072014.jpg

Ivetić je rekao da je „sigurno da će podneti žalbu i da će žalba biti uspešna“.

On je, takođe, rekao da su Ratku Mladiću uskraćena „osnovna ljudska prava“ jer mu nije bilo dozvoljeno da ga pregledaju lekari, koje je on odabrao“.

 

Kuburović o presudi Mladiću – težak dan za Srbiju

Presuda Ratku Mladiću je težak dan za Srbiju, a mnogi građani naše zemlje se osećaju povređeno, s obzirom i na dosadašnje odluke Haškog tribunala, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović, uz ocenu da neće komentarišati presudu pošto je, kako je rekla, prvostepena, a ne pravosnažna .

Mnogi građani Srbije osećaju se povređeno, s obzirom i na dosadašnje odluke Haškog tribunala kojim su, smatraju oni, srpske žrtve proglašene manje vrednim od drugih žrtava“, rekla je Kuburović novinarima.

Ipak, ona, kako kaže, odgovorno tvrdi da Srbija ne beži od svoje odgovornosti što su, kako je navela, pokazali njeni pravosudni organi koji su procesuirali i vodili postupke ya ratne yločine, bez obzira na nacionalnost optuženih.

„Kao član vlade Srbije i kao ministar pravde i dalje ću se zalagati da svi srpski državljani koji se nalaze u Haškom tribunalu, bilo da je reč o optuženim ili osuđenim licima, imaju obezbeđene sve neophodne uslove za zdravstvenu negu, i dalje ćemo se zalagati da Ratko Mladić ima adekvatnu lekarsku negu i da mu se omogući da ga pregledaju srpski lekari“, rekla je ministarka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 5°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana