Ivana Vučićević i Dejan Vuk Stanković: „Danas“ zamenio uzroke i posledice Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 29. 11. 2017. 17:55:35

O sadržaju i namerama autora teksta koji je objavio list “Danas“, a koji se bazira na sramnim tvrdnjama da su preuveličane telesne povrede novinarki Televizije Pink Gordane Uzelac i Mare Dragović, koje su napadnute tokom protesta pokreta „Dveri“, na TV Pink govorili su direktorka i glavna i odgovorna urednica Studija B Ivana Vučićević i analitičar Dejan Vuk Stanković. Oni su ocenili da je „Danas“ zamenio uzroke i posledice, a da trenutak za plasiranje teksta nije slučajno izabran.

pink-printscreen

Snimke koji ne lažu, kada su pristalice „Dveri“ ispred zgrade TV Pinka napale novinarke te kuće, List „Danas“ karakteriše kao preuveličanu priču, događaj koji je vlast iskoristila za sticanje jeftinih poena, istaknuto je u uvodu razgovora, u kojem su se direktorka i glavna i odgovorna urednica Studija B Ivana Vučićević i analitičar Dejan Vuk Stanković složili da su u pisanju lista zamenjeni uzroci i posledice.

Izveštaj veštaka i njegova ocena težine povreda stavljeni su u prvi plan u odnosu na težinu prekršaja, kaže analitičar Dejan Vuk Stanković i dodaje da se na snimku vidi sve i da je u pitanju politički motivisano fizičko nasilje, što je, ocenjuje, u kampanji lista „Danas“ marginalna stvar.

pink-napad-dveri-tanjugnideo

“Danas“ šalje poruku da je ta vrsta nasilja opravdana i da to ne treba dizati na neki nivo, kaže Ivana Vučićević i ocenjuje da je jasno šta oni iz ove situacije žele da izvuku, baš kao što je, na drugoj strani, podatak da takvi tekstovi izlaze dokaz da sloboda medija nije ugrožena.

Ni trenutak za pojavljivanje takvog teksta, ocenio je Dejan Vuk Stanković, nije slučajno izabran.

U priči lista „Danas“ koja se svodi na procenu težine povreda,  zadobijenih od pristalica „Dveri,  nedostaje jedan, sa profesionalnog stanovišta najvažniji detalj,  razgovor sa napadnutim koleginicama, novinarkama TV Pinka Gordanom Uzelac i Marom Dragović, poručuju Ivan Vučićević i Dejan Vuk Stanković.

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Umeren sneg

Trenutna temperatura -1°C

Umeren sneg

Petak
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana