„Irma“ odnela 55 života Studio B

SvetSvet Pocetna 13. 09. 2017. 12:43:09

Državni zvaničnici objavili su da se broj žrtava uragana Irma na Floridi popeo na 12, dok je ukupan broj žrtava koji je odnela ta nepogoda 55.

In this geocolor GOES-16 satellite image taken Saturday, Sept. 9, 2017, at 18:30 UTC (2:30 p.m. EDT), the eye of Hurricane Irma moves northwest just off the coast of Cuba and south of Florida. The National Hurricane Center says it's looking more likely that the eye of powerful Hurricane Irma will strike the Florida Keys starting Sunday.  (NOAA via AP)

U međuvremenu, američka svemirska agencija NASA objavila je fotografije koje najbolje prikazuju posledice uragana  koji je opustošio Karipska ostrva i uništio toliko biljaka da su ostrva promenila boju.

Barbuda, Angvila, Devičanska ostrva i Kuba pogođeni su najvećim olujama, a neka od ostrva prijavila su da je uništeno i oštećeno 90 posto teritorije.

Katrin Hensen iz NASA izjavila je da su ostrva promenila boju tako da više nisu zelena nego smeđa. To se, kako je objasnila, dogodilo jer su vetrovi koji su duvali do 300 kilometara na sat počupali drveće i biljke sa ostrva.

Ostatak biljaka koji je preživeo Irmu boju je promenio zbog velike količine nanesene soli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 4°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana