Inspekcijski nadzor u Centru za socijalni rad u Rakovici Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 13. 07. 2017. 09:16:21

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević kaže da će naložiti vanredni inspekcijski nadzor u Centru za socijalni rad u Rakovici gde je juče muž ubio ženu i dete, a ranio troje zaposlenih, jer je to njegova zakonska obaveza.

hitna-ubistvo-centar

„Moram naložiti nadzor, to je moja zakonska obaveza. Ako poastoji odgovornost bilo koga on će da odgovara, niko neće biti aboliran. Moramo da delujemo kao ministarstvo, vlada, država, društvo da se zajednički borimo protiv ovoga“, rekao je Ðorđević goštujući na RTS-u.

On je dodao da razume protest zaposlenih u centrima za socijalni rad, da je za ponedeljak zakazao sastanak sa svim direktorima centara, kako bi saslušao sa kakvim se problemima suočavaju i koji su njihovi predlozi za rešenja.

„Pokušaćemo da obezbedimo tim ljudima najbolje uslove rada, kako bi oni obezbedili mir i sigurnost građanima koji traže zaštitu u tim ustanovama“, rekao je ministar.

On je dodao da je juče posetio povređene radnika centra koji su zbrinuti na VMA i da će to učiniti i danas, napominjuć da su oni u stabilnom stanju a da je jedan radnik pušten na kućno lečenje.

Govoreći o najavljenom osnivanju Saveta za borbu protiv nasilja u porodici, on je rekao da je to predviđeno novim zakonom.

Upitan ko odlučuje kako će se supružnici viđati decu on je rekao da to odlučuje sud, a da Centar za socijalni rad postupao samo po nalogu suda.

„Čovek koji je izveršio zločin je bio krivično gonjen, ali nije za nasilje u porodici“, pojasnio je Ðorđević i dodao da su od početka godine ubijeno 22 žene u porodičnom nasilju.

On je rekao da je završen inspekcijski nadzor nad Centrom za socijalni rad na Novom Beogradu gde je muž ubio ženu, potvrdivši da je dobio izveštaj na uvid i prosledio ga tužilaštvu, ali nije želeo da navede šta piše u njemu.

„Zakonska obaveza ministra kada se ovakve stvari dešavaju da se sprovede inspekcijski nadzor. Inspekcija izvrši nadzor, napravi izveštaj i preda ga sa konkretnim merama“, pojasnio je on i dodao da je njegova zakonska obaveza da naloži nadzor i nad Centrom za socijalni rad u Rakovici.

One Response to “Inspekcijski nadzor u Centru za socijalni rad u Rakovici”

  1. Dragan kaže:

    I sada, niko nije kriv. Svi ce okretati glavu i prebacivati odgovornost na nekog drugog i tako prati svoje prljave ruke.
    A jadno dete i njegova mama su mrtvi.
    Uzas i sramota ! Reci nema koje bi mogle sve to opisati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Sreda
Oblačno

Max: 2°C
Min: -1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana