Inspekcija: U kojoj fazi je uklanjanje bespravnog objekta u Studentskoj? Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 10. 06. 2017. 17:15:25

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda uputio je danas zahtev gradskoj opštini Novi Beograd da se izjasni „u kojoj fazi je postupak uklanjanja bespravnog objekta u Studentskoj ulici br. 45a“

objekat-rusenje-nbgd

Zahtev grada usledio je nekoliko dana pošto je Sekretarijat za poslove legalizacije objekata grada Beograda doneo Zaključak o obustavi postupka legalizacije bespravnog objekta u Studentskoj 45a, kažu u gradskom sekretarijatu.

Ovaj bespravni objekat u vlasništvu Alili Amdija 26. oktobra 2017. godine kupio je Rade Dedović, ujak predsednika gradske opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića koji ga je srušio do temelja i izgradio novi objekat na dve etaže.

U zahtevu Sekretarijata za inspekcijske poslove grada Beograda navedeno je da se od gradske opštine Novi Beograd zahteva da dostavi dinamiku i plan uklanjaja bespravnog objekta u Studentskoj 45a, kako kažu, „imajući u vidu da su sredstva za uklanjanje objekta obezbeđena od strane grada i da je uklanjanje objekta započelo 22. maja 2017. godine“.

Gradski menadžer Goran Vesić više puta je javno optužio predsednika gradske opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića da je direktno odgovoran zato što je izgrađen bespravni objekat u Studentskoj 45a u vlasništvu Šapićevog rođenog ujaka Radeta Dedovića. Prema Vesićevim rečima, bespravni objekat u vlasništvu Šapićevog ujaka izgrađen je na zemlji čija je namena javna i predviđena za studentski standard kao i da je njegovom izgradnjom ugrožena bezbednost studenata, jer je zatvoren ulaz u studentsko naselje.

One Response to “Inspekcija: U kojoj fazi je uklanjanje bespravnog objekta u Studentskoj?”

  1. анте kaže:

    Објекат је власништво од 27.октобра 2017, а његово уклањање је почело 22.маја 2017!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 28°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 18°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana