Veličina teksta   Povećaj veličinu teksta Smanji veličinu teksta

Vesti :: Beograd

Gradski konkurs za lekare i medicinske sestre »

16. Maj. 2012 | (19:35 -> 19:59), Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentari

Na objedinjeni gradski konkurs za zaposlenje 60 lekara i 100 medicinskih sestara, koji će biti raspoređeni po zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd, konkurisalo je 745 lekara i 369 medicinskih sestara.

Konkurs je završen u petak, 11. maja, ali se na konačan broj podnetih prijava čekalo kako bi pristigle i one koje su poslate poštom.

- Drago nam je što je inicijativa grada Beograda za zaposlenje lekara i medicinskih sestara u gradskim zdravstvenim ustanovama naišla na zaista veliko interesovanje, od čega će koristi imati zdravstveni radnici, ali i pacijenti, koji će dobiti bolju i kvalitetniju uslugu.

Nakon pregleda prispele dokumentacije, svi kandidati će polagati eliminacioni test. Posle toga, prema ostalim kriterijumima kao što je prosečna ocena i dužina studiranja, biće obavljeno rangiranje kandidata - rekao je Aleksandar Stefoski, zamenik gradskog sekretara za zdravstvo, i dodao da se od ovog konkursa očekuje smanjenje gužvi u domovima zdravlja, kao i brže upućivanje na sledeći nivo lečenja.

On je, takođe, podsetio da će na osnovu ovog konkursa, veći broj lekara dobiti zaposlenje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, u domovima zdravlja i kliničko-boničkim centrima koji su u nadležnosti grada, gde će ostvarivati prvi kontakt sa pacijentima.

Kako bi se rasteretile obaveza, medicinske sestre koje rade u četiri kliničko-bolnička centra dobiće pojačanje, jer je planirano da od 100 medicinskih sestara, njih 70 bude raspoređeno u ovim zdravstvenim centrima.Nazad na vrh

vrati se na prethodnu stranu

Trenutno nema komentara za ovu vest

Arhiva »

Datum:

Iz kategorije: