Indijski poslanik u kostimu Hitlera u parlamentu Tanjug

SvetSvet Pocetna 10. 08. 2018. 14:36:08

Indijski poslanik šokirao je javnost nakon što se u parlamentu pojavio obučen kao Adolf Hitler.

 foto Tanjug /AP Photo

Naramali Sivaprasad (67), inače bivši glumac, obukao je kostim nacističkog diktatora kako bi protestovao protiv odluke vlade da državi iz koje dolazi ne dodeli poseban status i više novčanih sredstava za privredni razvoj.

To nije prvi put da poslanik iz južne indijske države Andra Pradeš, inače član partije koja je do nedavno bila u vladajućoj koaliciji, u parlament dolazi u kostimu – prethodno je bio obučen kao mitološko biće, hindu bog, duhovni vođa i žena.

“To radim kako bih brzo privukao pažnju javnosti. To će naterati ljude da razmišljaju”, kaže za BBC i dodaje da su svi kostimi bili inspirisani nepravičnim tretmanom vlade prema njegovoj državi.

Upitan zašto se obukao kao Hitler, navodi da nacistički vođa nikada nije tražio ničiji savet i nije radio za dobrobit naroda, čime je, navodi BBC, sugerisao i da indijski premijer Narendra Modi radi isto.

Poslanik kaže da je imao visoka očekivanja i nadu kada je Modi osvojio izbore 2014, ali da njegova vlada nije ispunila očekivanja.

Međutim, njegov izbor kostima izazvao je šok u Indiji. I dok pojedinci navode da je to samo njegova predstava, drugi komentarišu da je Hitler poslao milione u smrt i da nije ni čudo što je mržnja normalna pojava u Indiji.

“Ja sam umetnik. A umetnik može da koristi kreativnije metode da bi iskazao svoj protest”, zaključuje Sivaprasad.

Indian lawmaker Naramalli Sivaprasa stands dressed like Adolf Hitler outside the Indian parliament building in New Delhi, India, Friday, Aug. 10, 2018. Sivaprasa appeared in Parliament dressed like Hitler with a toothbrush moustache and wearing a khaki coat with swastika symbols on his pocket and arm. His demand: More funds for the development of his state in southern India. He said he wanted to send a message to Prime Minister Narendra Modi not to follow Hitler. (AP Photo)

AP Photo

Inače, nacističke slike nisu neuobičajene za Indiju, gde je Adolf Hitler poštovan od strane nekih mladih ljudi, dok je Hitlerova autobiografija Majn Kampf popularna knjiga.

Ranije ove godijne, nacistički diktator je bio predstavljen u jednoj dečijoj knjizi o inspirativnim liderima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana