Ikea panira građnju ritejl parka do robne kuće u Beogradu Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 06. 03. 2018. 08:57:41

Ikea planira da izgradi ritejl park do robne kuće u Bubanj Potoku kod Beograda, ali i drugu robnu kuću u Beogradu, izjavio je direktor za nekretnine i razvoj Ikee u Jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić.

ikea

„Nastavljamo da širimo investiciju u Srbji. Planiramo ritejl park do naše robne kuće, to je u fazi planiranja i uradili smo studiju izvodljivosti“, rekao je Lalić sinoć na Kopaonik biznis forumu.

Kako kaže, Ikea širi i on lajn poslovanje.

„Nastavićemo investiconi ciklus u Srbiji i dugoročno otvaranjem druge robne kuće u Beogradu, a videćemo i za Srbiju“, dodao je Lalić.

On je rekao Tanjugu da je ritejl park investicija koja bi bila do 50 miliona evra i da je predviđeno oko 30.000 metara kvadratnih komercijalnog prostora, gde bi tu bili i drugi trgovci.

„Uz sve to, važan je razvoj infrastukture, krenulo se sa završetkom punog profila obilaznice oko Beograda i taj deo može da se pretvori u komercijalnu zonu, koja je do skoro bio močvara“, rekao je on.

Lalić ističe da Ikea planira i izgradnu punktova za preuzimanje robe po Srbiji kako bi se smanjili troškovi za kupce, na primer u Subotici, Nišu i Novom Sadu, gde trenutno ne postoji potrencijal za otvaranje robne kuće.

Dodaje da je Ikea tako uradila u Rijeci i Splitu i da se to pokazalo kao vrlo uspešno.

Kada je reč o lokaciji za izgradnju druge robne kuće u Beogradu, Lalić kaže da nije tajna da gledaju deo prema aerodroma.

„To je potencijalna lokacija, mora da bude blizu glavnih saobraćajnica“, dodao je Lalić.

Govoreći o robnoj kući u Bubanj Potoku, on je istakao da su vrlo zadovoljni poslovanjem i da su u prvih šest meseci imali 1,23 miliona posetilica, od 10. avgusta 2017. do prošle nedelje.

„Sve ukazuje da robna kuća dobro posluje i imamo dobru osnovu da i dalje širimo poslovanje u Srbiji. Kupili smo tu više zemlje nego što je bilo potebno za nekih 32 hektara. Do leta očekujemo da imamo jasniju sliku o toj investiciji“, napomenuo je Lalić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 23°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana