Humanitarni koncert za Sigurnu kuću Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 14. 03. 2018. 11:36:37

Povodom godine borbe protiv nasilja nad ženama, Internacionalna policijska asocijacija organizovala je u Narodnom pozorištu humanitarni koncert pod nazivom „IPA i prijatelji”.

sigurna-kuca-koncert,-skupstina-bi

foto Beoinfo

Događaju je prisustvovala zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, koja je u izjavi za Beoinfo naglasila da će sva prikupljena sredstva biti donirana Sigurnoj kući. – Ovde smo da bismo podržali i pomogli ženama koje su bile žrtve nasilja. Svi imamo jedinstven stav, a to je da pružimo maksimalnu zaštitu ženama koje su izložene bilo kakvom obliku nasilja. Mi ih ne zaboravljamo. Nadam se da ćemo na ovaj način, humanitarnim koncertom, uspeti da prikupimo dovoljno sredstava za Sigurnu kuću i da ćemo im život učiniti lepšim – rekla je Andrea Radulović.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević je rekla da je porodica stub svakog društva, a da ovakva svečanost pokazuje da su svi počeli više da pričaju o nasilju.

– Počeli smo više da pričamo o porodičnom nasilju, ne samo o nasilju nad ženama, jer su i deca žrtve nasilja. Ova svečanost pokazuje da je to izuzetno važno, da se o tome čuje i priča i da je to tema od velikog značaja – navela je Vesna Stanojević.

Predsednik Internacionalne policijske asocijacije (IPA) – Sekcija Srbija Nebojša Pantelić naglasio je da je IPA učestvovala u mnogim humanitarnim akcijama do sada.

– Želja nam je da koliko možemo doprinesemo napretku društva. U martu – mesecu žena i u godini borbe protiv nasilja nad ženama, ovaj humanitarni koncert je ujedno i humanitarni dinar za Sigurnu kuću – naveo je Pantelić.

Osim umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, na svečanom martovskom koncertu učestvovali su hor polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku MUP-a Republike Srbije, hor maturanata gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj”, Danka Stojiljković, Milan Topalović, Renato Henc i mnogi drugi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 21°C
Min: 7°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana