Hrvatska: Srbija nas dobila 3:0 u gostima Informer

RegionRegion Pocetna 14. 02. 2018. 14:01:37

Srbija nas je dobila 3:0 u gostima, ocena najvećeg broja političkih analitičara u Hrvatskoj posle dvodnevne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu.

vucic-mediji-hrvatska-printscreen

Marko Ljubić, analitičar portala Hrvatskog kulturnog vijeća, smatra da je Vučić održao ozbiljnu lekciju hrvatskom rukovodstvu i još jednom dokazao da je Srbija ozbiljna država.

Na pitanje novinara da li je Vučićeva poseta Zagrebu, fudbalskim rečnikom rečeno, velika pobeda Srbije u gostima, Ljubić odgovara:

– To je jako velika njihova pobeda, nažalost… Srbija je ozbiljna država, oni svemu prilaze sadržajno. Vučićevo insistiranje da sedne sa kardinalom Bozanićem pokazuje, iako je predsednica rekla da je poseta dugo planirana, da ta poseta nije dugo planirana. Oni su verovatno razgovarali dugo o nekim stvarima, da se neke stvari moraju uraditi, to je u interesu i jedne i druge države, nema sumnje… Međutim, činjenica je, i to je vrlo jasno, da je ova poseta organizovana zbrda-zdola i vrlo je jasno da je Srbija uvek spremna na te stvari, da u takvom cajtnotu ima odgovore. To je zato što ima analitičke timove umova koji se bave ozbiljnim promišljanjem i usmeravanjem srpske politike, tako da državnici u svakom trenutku mogu da povuku određene poteze i da budu sigurni da su pravilno postupili – rekao je Ljubić i dodao:

– Međutim, kod Hrvatske ozbiljne politike, nažalost, i predsednica i vlada i čitav niz političkih stranaka, većinu svojih političkih strategija donose u gostionicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Oblačno

Max: 16°C
Min: 8°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana