Hrvati danas protestuju protiv izbora Željka Komšića Tanjug

RegionRegion Pocetna 11. 10. 2018. 15:09:59

U Mostaru je za večeras najavljen protest Hrvata protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsedništva BiH.

bih-mostar-radica

 foto Studio B

Hrvati u BiH se na učešće u protestu pozivaju putem društvenih mreža, a kao organizator je navedena „hrvatska mladost“.

Okupljanje je zakazano za 18.00 sati ispred Univerziteta, a potom je planirana šetnja do sedišta hrvatskog člana Predsedništva BiH u Mostaru, gde će palit sveće i iskazati nezadovoljstvo.

U protestnom pozivu se napominje da se očekuje opšta mobilizacija svih organizacija kako bi iz Mostara otišla dostojanstvena poruka u svet o preglasavanju Hrvata.

„Hrvatice i Hrvati, vreme je da se reaguje na ponovljeno gaženje demokratije preglsavanjem Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima. Neka plamen sveća koje budu gorele pokaže da demokratija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda“, navodi se u pozivu.

Kandidat DF-a Željko Komšić izabran je treći put za hrvatskog člana Predsedništva BiH, osvojivši na proteklim opštim izborima u BiH više od 200.000 glasova, dok je njegov protivkandidat i aktuelni član kolektivnog šefa države Dragan Čović dobio 130.000 glasova birača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana