Kosovska policija: Nove informacije o ubistvu Ivanovića Tanjug, Studio B

HronikaHronika Pocetna 17. 01. 2018. 13:24:31

Kosovska policija saopštila da je došla do nekih novih informacija o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, nakon razgovora sa nekoliko svedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.

kosovo-policija-printscreen

Kosovska policija preuzela je snimke sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, izjavio je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić. On je rekao da su istražitelji IT sekcije preuzeli snimke koji bi mogli da koriste u istrazi povodom ubistva Ivanovića. Bojić nije mogao da precizira šta se tačno nalazi na snimcima.

Na kući u kojoj je sedište Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” u Severnoj Mitrovici ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, nalaze se sigurnosne kamere. Ukoliko su one bile u funkciji onda su nesumnjivo zabeležile i trenutak kada je Ivanović upucan, prenosi Radio Kontakt Plus.

Prema dosadašnjim podacima iz istrage i sa obdukcije tela Olivera Ivanovića, poznato je da je pogođen sa šest metaka, a da su hici ispaljeni iz vozila u pokretu. Osim toga, pronađeno je jedno zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića. Kosovska policija ističe da je na mestu napada na Olivera Ivanovića našla „određene dokaze koji će se koristiti u daljem toku istrage“.

Na sednici kosovskog saveta za bezbednost ocenjeno je da se ukoliko bude potrebna pomoć ili ekspertiza za rasvetljenje slučaja ubistva Olivera Ivanovća možže zatražžiti i profesionalna pomoć poznatih međunarodnih agencija, posebno od američkog Ef-Bi-Aja, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Direktor kosovske policije Špend Mađuni izjavio je da je formirana specijalna jedinica koja se bavi istragom ubistva Olivera Ivanovića, kao i da će policija uraditi sve što može kako bi se rasvetlio ovaj slučaj.

 

Vlasnik zapaljenog automobila – pokojnik

 

Zapaljeni automobil „opel astra“ iz kojeg je, kako se sumnja, izvršen atentat na lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, pripadao Austrijancu srpskog porekla, saznaju „Večernje novosti“.

List navodi da je vlasnik vozila bila osoba koja više nije među živima i dodaje da se spekuliše kako su i na koji način ubice došle do tog automobila.

Ranije tokom dana kosovska policija saopštila da je došla do nekih novih informacija o ubistvu Olivera Ivanovića, nakon razgovora sa nekoliko svedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 1°C

Delimično oblačno

Nedelja
Moguća kiša

Max: 4°C
Min: 0°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana