Hitna sednica PACE zbog izveštaja o korupciji Tanjug

SvetSvet Pocetna 23. 04. 2018. 18:21:52

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PACE) odlučila je danas da održi hitnu debatu o izveštaju nezavisnih stručnjaka o navodnoj korupciji unutar ovog tela.

strazbur22012016.jpg

 

Skupštini će se obratiti ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov, a takođe će odgovarati i na pitanja, navodi se na sajtu Parlamentarne skupštine.

Članovi Parlamentarne skupštine će, takođe, razmeniti mišljenja sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Vojčehom Savickim i predsedavajućim Komiteta ministara.

Istraga nezavisnih stručnjaka o optužbama za lobiranje za novac, otkrila je da su neki sadašnji i bivši članovi PACE prekršili kodeks ponašanja i primali mito od Azerbejdžana.

U izveštaju na 219 strana, tim od troje ljudi, nezavisnih stručnjaka, zaključio je da je veliki broj bivših i sadašnjih članova Parlamentarne skupštine „delovao suprotno kodeksu ponašanja“ i bio uključen u „aktivnosti koruptivne prirode“.

Oni su, navodi „Gardijan“, svoju istragu ograničile na Azerbejdžan, ali to nije jedina zemlja protiv koje su optužbe bile upućene, optužbe su bile upućene i na račun Ukrajine, Turske i Rusije.

Izveštaj sadrži podatke istrage koja je trajala 10 meseci i bavila se optužbama za podmićivanje u zamenu za lobiranje, a njen fokus je bio Azerbejdžan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 1°C

Sumaglica

Utorak
Susnežica

Max: 1°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana