Hajka na Vučića u hrvatskim medijima Studio B

RegionRegion Pocetna 08. 02. 2018. 11:39:13

Žestoka kampanja protiv Srbije i Vučića u Zagrebu. Hrvatski mediji najtežim uvredama dočekuju srpskog predsednika.

mediji-hrvatska-vucic-printscreen

printscreen

Kako se približava poseta srpkog predsednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj, tako tamošnji mediji svakim danom pojačavaju mržnju prema Vučiću, plasirajući vesti preko granice svake pristojnosti.

Tako ugledni portal Index.hr donosi tekst pod naslovom Bahati četnik Vučić preti zbog ratne odštete,  pokazujući očigledno nezadovoljstvo načinom na koji je predsednik Srbije odgovorio na pitanje o plaćanju ratne odštete Hrvatskoj, koju je pokrenuo hrvatski premijer Plenković. Iako Vučić u odgovoru nikoga nije uvredio, hrvatski portal najtežim uvredama  samo je pokazao u kakvoj atmosferi predsednik Vučić putuje u Hrvarsku sledeće nedelje.

Podsećamo, predsednik Vučić je tokom konferencije za novinare sa komesarom Hanom u Beogradu  da je bio iznenađen i zaprepašćen temom koju je pokrenuo hrvatski premijer Andrej Plenkovića o ratnoj odšteti:

„Da sam na njegovom mestu to pitanje ne bih pokretao. Plašim se da on i Hrvatska po pitanju ratne odštete ne samo da ne može ništa da dobije, već može mnogo da izgubi“, poručio je Vučić i dodao da bi to mogao da potkrepi sa „hiljadama“ argumenata.

Kako je rekao, video je da su predviđene demonstracije i protesti protiv njega i Srbije u Zagrebu tokom posete, ali je podvukao da nema problem sa tim, jer se nije plašio demostracija nigde u svetu, pa neće ni u Zagrebu.

„Moj posao je da radim za Srbiju i građane Srbije i to ću da radim. Želim da verujem da će druga strana biti konstruktivna“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji za Johanesom Hanom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 1°C

Delimično oblačno

Nedelja
Moguća kiša

Max: 4°C
Min: 0°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana