Gujon: Stižu pretnje smrću, plašim se i za svoju porodice Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 06. 12. 2017. 11:32:37

Direktor humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon rekao da su pretnje smrću i poruke mržnje počele da se pojavljuju u komentarima na sajtovima kosovskih medija na albanskom jeziku, te da je u strahu za svoju i sigurnost svoje porodice.

gujon-francuz

„I jutros je bila poruka sa pretnjom “upucajte ga u glavu“. Nakon te orkestrirane kampanje, dobio sam mnogo pretnji i poruka mržnje od ekstremista u Srbiji, ali pošto se ta medijska kampanja prelila i na kosovske, albanske medije, sada dobijam i od njih pretnje smrću“, rekao je Gujon za TV Pink, komentarišući posledice njegovog intervjua za N1 od petka, u kome je doveden u vezu sa desničarskim pokretom identitaraca u Francuskoj.

U poslednjih 24 sata, kako je rekao, mediji na albanskom jeziku su preneli sve što su N1 i „njoj bliski medijski sajtovi“ objavili, a ispod toga se, kako kaže, nalazi puno poruka, poput „upucajte ga u glavu“.

„Kad pročitate tako nešto nije vam baš svejedno, to nije Beograd, to je Kosovo, to je ono najgore moguće, nažalost“, rekao je Gujon.

Ističući da se plaši za svoju, ali i za bezbednost svoje porodice, on je naveo da bi već za dve nedelje ponovo trebalo da ode na Kosovo i Metohiju.

Gijon je osudio pretnje koje stižu novinarki N1 Mariji Antić, koja ga je intervjuisala, rekavši da je to nedopustivo i da treba da prestane, ali je zatražio od te televizije da osudi pretnje upućene njemu i da prestane sa kampanjom koja je, kako kaže, uzrok pretnji.

Francuski humanitarac Arno Gujon gostovao je u petak na TV N1, gde mu je novinarka Marija Antić, osim o njegovom humanirarnom radu na Kosovu i Metohiji, postavljala pitanja o njegovoj prošlosti i povezanosti sa desničarskim pokretom identitaraca u Francuskoj.

I Antić i Gujon su, nakon intervjua, primili veći broj pretećih poruka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 8°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana