Gradsko takmičenje dece pesnika u opštini Vračar Studio B

BeogradBeograd Pocetna 07. 12. 2018. 11:31:14

Prijatelji dece Beograda, u saradnji sa Prijateljima dece Vračara i GO Vračar, organizuju finalno gradsko takmičenje dece pesnika osnovnih i srednjih škola Beograda u nedelju, 9. decembra 2018. godine, u Svečanoj sali Gradske opštine Vračar, Njegoševa 77, sa početkom u 12.00 sati.

opstina109122015.jpg

Tokom novembra meseca 2018. godine, više od 3.500 dece pesnika iz  osnovnih i srednjih škola u Beogradu kazivali su svoje stihove svojim vršnjacima i odraslim pesnicima – stvaraocima poezije za decu i mlade.

Dečji gosti bili su pesnici: Slobodan Stanišić, Slavka Grujičić, Ljiljana Ninković Mrgić, Mirjana Đukanović, Snežana Đorđević, Nevenka Stevanović, Gordana Maletić, Joka Ćetković Milošević, Jovo Knežević, Vlada Batinić, Radmila Tomić, Ognjen Karadžić, Branko Stevanović, Maja Belegišanin, Violeta Milićević, Darinka Marković, Radislav Jović. Ovi susreti su predstavljali dobru priliku za motivisanje dece da nastave da se bave pisanjem, ali i za promociju dečjeg stvaralaštva.

Pokrovitelj programa je Gradska uprava Grada Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu, a domaćin je Gradska opština Vračar.

U finalnom gradskom takmičenju nastupiće 37 učesnika iz 14 gradskih opština u kategoriji mlađih i starijih razreda osnovnih škola i  kategoriji srednjih škola.
Pobednicima gradskog takmičenja, po odlici žirija u sastavu: Marina Prole, Rajko Lukač i mr Božidar Pešev, književnici,  biće dodeljene nagrade i diplome.

Najuspešnijem učesniku biće dodeljena Povelja „Vaska Jukić Marjanović“, koju su 2016. godine ustanovili Prijatelji dece Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 12°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana