Na gradskim ulicama još deset novih autobusa Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 19. 05. 2017. 13:53:57

Gradsko saobraćajno preduzeće dobilo je još deset novih Ikarbusovih niskopodnih autobusa. Iz dana u dan vozni park GSP-a postaje bogatiji i povećava se kvalitet prevoza u gradu kaže gradonačelnik Siniša Mali.

autobusi24092015.jpg

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas, na platou ispred Starog dvora, primopredaji deset novih Ikarbusovih autobusa, koji su namenjeni voznom parku Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd”.

Siniša Mali je rekao da je to još jedan korak ka konsolidaciji gradskog prevoznika, kao i da je reč o savremenim autobusima koji su klimatizovani, sa besplatnim internetom, video-kamerama, brojačima putnika, kao i pristupom za osobe sa invaliditetom.

– Za protekle dve godine nabavili smo ukupno 65 novih autobusa, a sa obnovom voznog parka ćemo nastaviti. U narednih mesec, mesec i po dana očekuje nas 12 novih školskih autobusa, do oktobra ili novembra i 30 novih zglobnih autobusa – istakao je gradonačelnik i dodao da će u ovoj godini biti nabavljeno još vozila za GSP.

Prema njegovim rečima, iz dana u dan vozni park GSP-a postaje bogatiji i povećava se kvalitet prevoza u gradu.

– Mi ćemo nastaviti da sprovodimo i neke aktivnosti koje nisu vidljive golim okom. Završili smo i potpuno rekonstruisali Centar za upravljanje saobraćajem u GSP-u, nabavili smo dva nova vozila za vatrogasce, sredili smo pogon „Centralu”, a i dalje se radi u pogonu „Kosmaj”. Čini se sve kako bi vozila koja koristi GSP bila sigurnija i bezbednija i kako bi kvalitet usluge bio bolji – naglasio je Mali.

Novi niskopodni autobusi imaju karakteristike savremenih vozila gradskog tipa, motor „euro 5” snage 235 kilovata, automatski menjač, kapacitet stotinu putnika odnosno 30 sedišta i dva udvojena sedišta za prevoz starijih lica i roditelja sa decom. Na srednjim vratima je mehanička rampa za ulazak putnika u kolicima i mesto za bezbedan prevoz. Vozila imaju elektronski sistem kontrole kočenja i sistem zaštite od požara, tiha su u radu i sa malom emisijom štetnih izduvnih gasova.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović, direktor JKP GSP „Beograd” Željko Milković i direktor „Ikarbusa” Aleksandar Vićentić. Oni su se u kratkoj vožnji centrom grada uverili u kvalitet novih vozila.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana