Gradska inspekcija obustavila radove Telekomu Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 16. 02. 2019. 15:34:06

Dežurna inspekcija Grada Beograda obustavila je danas radove bez dozvole koje je u ulici Veljka Lukića Kurjaka kod broja 10 na teritoriji gradske opštine Savski venac u parku oko zgrada izvodila kompanija „Telefonkabl” za račun investitora „Telekom Srbija”.

kopanje,-kablovi-zemlja-bi...

foto Beoinfo

Na osnovu prijave građana da se u parku izvode radovi bez dozvole, na teren je izašla dežurna inspekcija Grada Beograda koja je zatekla radnike kompanije „Telefonkabl” kako kopaju rov u parku. Utvrđeno je da je investitor radova „Telekom Srbija”, a kako izvođač nije imao nijednu dozvolu radovi su odmah obustavljeni. Utvrđeno je da izvođač nema ni projekat, ni saglasnost JKP „Zelenilo Beograd” za iskop rovova i redukciju stabala. Protiv izvođača i investitora biće podnete prijave i pokrenut postupak u skladu sa zakonom.

Grad Beograd upozorava sve koji kopaju na javnim i saobraćajnim površinama, bez obzira da li su u pitanju državne ili privatne kompanije, da moraju da imaju dozvolu nadležnog organa za izvođenje takve vrste radova kao i plaćene takse Gradu. Od početka ove godine sprovodi se politika „nulte tolerancije” kada je u pitanju bilo kakvo raskopavanje ulica, trotoara, parkova ili dečijih igrališta kao što se ista politika sprovodi i kada je u pitanju bespravna gradnja. Zato se pozivaju sve kompanije koje planiraju da izvode bilo kakve radove na javnim površinama da pribave odgovarajuće dozvole od nadležnih gradskih i opštinskih organa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana