Gradonačelnik Varaždina o nastupu Bajage: Ovo nije Karlovac Tanjug

RegionRegion Pocetna 16. 08. 2018. 15:36:40

Veterani udruženja Puma iz Varaždina, nakon osuda javnosti zbog pokušaja da onemoguće nastup Momčila Bajagića Bajage i Instruktura na sutrašnjem Špancirfestu u tom grada poručuju da nisu za zabranu već su samo uvređeni, dok gradonačelnik smatra da je nastup Bajage sasvim u redu, te napominje da Varaždin nije Karlovac.

Beograd, 31. decembra 2016. - Beogradjani i njihovi gosti su docekali Novu godinu ispred Doma Narodne skupstine uz vatromet i nastup Bajage. FOTO TANJUG/ MILUTIN MARKOVIC/dr

FOTO TANJUG/ MILUTIN MARKOVIC/dr

Veterani svoje nezadovoljstvo i uvređenost šire društvenim mrežama, a uvredljivo je, kako navode, za sve Varaždinke i Varaždince, posebno za hrvatske branitelje, organizovati nastup srpskog pevača, koji je, tvrde, tokom Domovinskog rata zajedno s ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju međunarodno priznate Republike Hrvatske.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, mađutim, za HRT je izjavio da sutrašnji nastup Bajage na Špancirfestu neće biti zabranjen.

„On je imao već dva koncerta u Varaždinu, nikada nije bilo nikakvih primedbi. Zašto bih ja sada čoveku branio? To bi bilo licemjerno“, kaže Čehok.

Na pitanje na šta misli kada medijima kaže da „Varaždin nije Karlovac“, odgovario je da ne zna šta se u Karlovcu tacno dogodilo.

„Ne pratim, ne zanima me. Ako je tako bilo u Karlovcu (otkazan koncert), ne znači da će i u Varaždinu“, rekao je gradonačelnik.

Bajaga i Instruktori nastupili su u subotu, 11. avgusta u pulskoj Areni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno oblačno

Subota
Pljusak

Max: 20°C
Min: 16°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana