Gradonačelnik sa ambasadorom Češke Beoinfo

Objavljeno: 18.02.2019. 17:14 Izmenjeno: 18.02.2019. 17:15

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je u Starom dvoru ambasadora Republike Češke Tomaša Kuhtu. Dvojica zvaničnika razgovarala su o iskustvima Praga koja mogu biti korisna Beogradu i o zajedničkim projektima.

Radojičić i Kuhta su se saglasili da osim po pitanju metroa, Beograd po još mnogo čemu može da se ugleda i da uči iz iskustava Praga i razgovarali o unapređenju saradnje dve prestonice.

– Prag je puno toga postigao tokom prethodnih godina i ta iskustva mogu biti korisna Beogradu kako bismo implementirali više pozitivnih primera. Tretman otpada, prečišćavanje voda, transport i turizam su samo neke od oblasti u kojima je napredak Češke i njene prestonice vidljiv i sigurno da iz toga mnogo možemo da naučimo – rekao je Radojičić.

Ambasador Češke se interesovao za projekat beogradskog metroa i naglasio raspoloženost čeških kompanija da učestvuju u izgradnji. Gradonačelnik ga je informisao da je u toku pre-fizibiliti studija, koju radi francuska kompanija „Ežis“ i dodao da se mnoge zemlje raspituju za ovaj projekat.

Gradonačelnik i ambasador osvrnuli su se i intenzivnu saradnju u oblasti zdravstva.

– Pomagali smo rekonstrukciju Doma zdravlja Rakovica još u vreme poplava 2014. godine i finansirali nekoliko projekata. Svake godine se trudimo da pomognemo, a tokom tekuće ćemo kupiti kola za dijalizu – rekao je Kuhta i naglasio dobre odnose srpskih i čeških lekara.

cof

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 6°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana