Gradonačelnik o drveću, gondoli, predizbornim obećanjima… Tanjug, Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 15. 03. 2019. 18:47:40

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je u gradu od 2014. do danas posađeno oko 22.000 stabala, te da će ove godine biti posađeno više od 4.500 novih stabala. Kako je naveo, već do kraja nedelje Beograd će imati 300 novih sadnica, što je, tvrdi, duplo više nego što je posečeno na trasi gondole.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istakao je da Grad Beograd ima odgovoran pristup prema životnoj sredini i unapređenju kvaliteta života Beograđana.

– Grad Beograd sistematski uvećava zeleni fond, o čemu svedoči i to što je od 2014. do danas posađeno oko 22.000 stabala. Samo ove godine biće posađeno više od 4.500 novih stabala – ukazao je Radojičić.

On je podsetio da će do kraja nedelje Beograd biti bogatiji za 300 novih sadnica, što je duplo više nego što je posečeno na trasi gondole. Sadnja je počela juče u parku Ušće i predviđeno je da traje tri dana.

JP „Skijališta Srbije” je kao deo nadoknade za posečena stabla u okviru realizacije projekta „Beogradska gondola” obezbedilo 25 miliona dinara za sadnju novih stabala, od kojih je deo usmeren na ovu sadnju.

– To pokazuje da su Beogradu važni veliki kapitalni projekti, koji će izmeniti sliku našeg grada, i da mislimo na kvalitet života naših sugrađana, na njihovo zdravlje i okruženje u kojem borave. JKP „Zelenilo – Beograd” pored novih sadnica, u planu za 2019. ima i izgradnju ili sanaciju 26 dečjih igrališta, 20 sportskih terena, 10 teretana na otvorenom, pet parkove za pse, kao i desetine staza i šetališta – istakao je Radojičić.

Prvi čovek grada je naglasio da će žičara od Ušća do Kalemegdana biti novo prevozno sredstvo, ali i turistička atrakcija.

– Gondola je jedan od važnih simbola mnogih evropskih i svetskih gradova, poput Londona, Singapura, Rio de Žaneira, Budimpešte, Ljubljane i Barselone. Njihovi posetioci rado uživaju u vožnji i pogledu koji im se pruža. Siguran sam da će naša gondola biti privlačna Beograđanima i gostima kako zbog pogleda na znamenitosti prestonice, kao i dve reke, tako i zbog veze od Beogradske tvrđave do Parka Ušće – kazao je gradonačelnik.

Radojičić je ukazao da je bitno da se ponuda Beograda obogaćuje i privlači turiste, jer oni pune beogradsku kasu i dodaje da egzistencija oko deset odsto sugrađana direktno zavisi od turizma.

– Osim toga, realizacijom gondole, ispunjavamo predizborno obećanje koje smo dali građanima u kampanji za beogradske izbore, jer podsetiću, izgradnja gondole bila je jedan od razloga zašto su ljudi dali poverenje i podržali listu SNS-a „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” – zaključio je Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 31°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana