Gradonačelnik: GSP zaposliće nove radnike Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 06. 07. 2018. 17:12:45

Rukovodioci Grada Beograda posetili Gradsko saobraćajno preduzeće i najavili dalja ulaganja.

gsp-beoinfo

foto Beoinfo

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović posetili su danas Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” i najavili unarpeđenje saradnje i dalja ulaganja u to preduzeće.

Tim povodom su potpisli sporazum o nastavku saradnje sa Samostalnim sindikatom i Sindikatom radnika zaposlenih u GSP „Beograd”.

Radojičić je istakao da mu je ovo prva poseta beogradskom javnom preduzeću i, kako je rekao, jednom od najznačajnih u prestonici. Takođe je dodao da je poseta još značajnija jer Samostalni sindikat GSP-a danas obeježava jubilej – 115 godina delovanja i podsetio da je rad sindikata veoma značajan za funkcionisanje prestonice.

–Potpisali smo sporazum sa dva reprezentativna sindikata o realizaciji kolektivnog ugovora. Složili smo se da imamo zajednički cilj, a to je da popravimo stanje u GSP-u. Na obostrano zadovoljstvo smo se složili da imamo jasan koncept u rešavanju infrastrukturnih problema u kolektivu i veoma brzoj nabavci novih 100 autobusa. Takođe ćemo uložiti zajedničke napore na povećanju svesti građana da kupuju karte za prevoz – istakao je Radojičić i dodao da će te mere značajno unarediti rad preduzeća.

On najavio zaposlenje novih radnika kako bi GSP funkcionisao na zadovoljavajući način, a Beograđani imali prevoz kakav i zaslužuju.

Direktor GSP „Beograd” Željko Milković se zahvalio rukovodstvu Grada na poseti.

–Imamo zajedničke ciljeve. Dogovorili smo naredne korake i verujem da će period pred nama biti veoma uspešan za GSP Beograd. Težak posao smo sprovodili u protekle četiri godine i verujem u uspešan nastavak. To pre svega znači obnova voznog parka i poboljšanje uslova rada zaposlenih, kao i nastavak dijaloga sa sindikatima –podvukao je Milković.

Predsednik Samostalnog sindikata GSP „Beograd” Zoran Antić se zahvalio novom rukovodstvu grada, jer su, kako je istakao, u kratkom roku izdvojili vreme i posetili preduzeće koje je lider u javnom gradskom prevozu na ovom prostoru.

On je naveo da postoje brojni problemi koji su nasleđeni iz prošlosti, a to je poboljšanje kolektivnog ugovora, nabavka novih autobusa, prijem zaposlenih i rešavanje pitanja naplate prevoza. Antić je ponovio da Samostalni sindikat danas obeležava 115 godina od postojanja i delovanja i da predstavlja najstariju sindikalnu organizaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 13°C
Min: 3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana