Gradonačelnik Beograda u zvaničnoj poseti Ljubljani Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 11. 09. 2018. 12:43:58

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić boravi od sutra u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Ljubljani. U delegaciji Grada Beograda, koju predvodi gradonačelnik Radojičić, je i glavni urbanista Milutin Folić. 

Beograd, 31. avgusta 2018 - Gradonacelnik Beograda Zoran Radojcic primio je danas u Starom dvori porodicu Mihajlovic, jednu od retkih u Beogradu sa cetvorkama. FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

Nakon zvaničnog prijema u zdanju Gradskog veća, koji organizuje gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, slede bilateralni razgovori i prezentacije na nekoliko tema. Ljubljana će predstaviti strateške i akcione planove, okarakterisane kao „zelene” i „pametne”, zatim će uslediti pregled ostvarenih projekata koji su pomogli da dobije naziv „Zelena prestonica Evrope”, kao i razmena iskustva u pripremi IPA kandidature.

Delegacija Grada Beograda će nakon toga imati priliku da obiđe radove na projektu obnavljanja šetališta Breg duž reke Ljubljanice.

Drugog dana posete najavljena je prezentacija projekta „Širenje pešačke zone u centru Ljubljane”, a potom i obilazak konkretnih radova. Za popodnevne sate zakazan je sastanak na temu spomenika Jerneju Kopitaru. Ovaj spomenik biće postavljen na uglu ulica Džordža Vašingtona i Palmotićeve u Beogradu, u sklopu uređenja platoa, i dar je Ljubljane.

Tokom posete Ljubljani, delegacija Beograda imaće priliku da sa čelnim ljudima slovenačke prestonice razmeni iskustva, produbi saradnju i konkretizuje zajedničke projekte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Oblačno

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 27°C
Min: 13°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana