Grad Beograd pomaže talentovane osnovce Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 18. 06. 2018. 20:47:42

Zamenica predsednika gradskog parlamenta Andrea Radulović najavila je da će Fondacija za mlade talente grada Beograda od ove godine pomagati i talente iz beogradskih osnovnih škola, s obzirom da su dosad na konkursu uglavnom bili obuhvaćeni učenici srednjih škola.

01e52a924bcb388ae0efb9ed02d5d4bf_6416567951

foto Beoinfo
Ona je, gostujući na tv „Studio B” sa Stefanom Nikolićem, učenikom sedmog razreda Osnovne škole „Stefan Nemanja” i osvajačem prve nagrade na državnom takmičenju u recitovanju, istakla da u prestonici ima veliki broj talentovanih osnovaca kojima Grad želi da pomogne.

Takođe je najavila da će na jesen biti organizovan Festival mladih talenata u saradnji sa istoimenom fondacijom i Gradom Beogradom, a na kojoj će moderator upravi biti mladi i uspešni recitator Stefan Nikolić.

Jednoglasnom odlukom Skupštine grada, 2015. godine je osnovana Fondacija za mlade talente grada Beograda, a koja je počela zvanično sa radom 1. januara 2016, podsetila je Radulović.

–Do sada su uspešno sprovedena dva konkursa putem koga je 118 mladih talenata iz Beograda dobilo sredstva za kupovinu muzičkih instrumenata, za odlazak na takmičenja ili druga usavršavanja – precizirala je Radulović.

Ona je zaključila da starosna granica za buduće konkurse Fonda za mlade talente ostaje 30 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Petak
Promenljivo oblačno

Max: 20°C
Min: 13°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana