Gračanica: Protest protiv dolaska SzS na KiM Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 20. 05. 2019. 17:08:49

Ispred Doma kulture Gračanica danas se okupila grupa građana koja je protestvovala pred najavljeni dolazak predstavnika Saveza za Srbiju na KiM, gde je trebalo da se sastanu sa lokalnim opozicionim predstavnicima i simpatizerima SZS.

Građani, njih oko 50, nosili su transparente na kojima je pisalo „savez za lični interes“, „Savez za pljačku“, „Ovde mi živimo“, prenosi Košev i dodaje da su većina okupljenih zaposleni u opštini Gračanica i državnim institucijama.

Jedan od okupljenih rekao je da su se okupili, jer su protiv onoga što Srbima na KiM najmanje treba u ovom trenutku, odnosno protiv razbijanja jedinstva i podela u srpskoj zajednici što, kako je rekao, SzS radi.

Građani su se, kaže on, samoinicijativno, a ne organizovano okupili ispred Doma kulture.

Košev prenosi i da su predstavnici SzS, među kojima su Dragan Ðilas i Rada Trajković, promenili lokaciju i otišli na Gazimestan, kod Spomenika kosovskim junacima, gde je novinarima bilo zabranjeno da snimaju skup.

Košev je uspeo da porazgovara kratko sa jednim od lidera SzS-a, Draganom Ðilasom, koji je saopštio da lider Dveri, Boško Obradović nije uspeo da dođe sa delegacijom iz Beograda, jer mu kosovske vlasti nisu dozvolile ulazak, što je Ðilas okarakterisao i kao delovanje dela kosovskih i srpskih vlasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Sreda
Moguća kiša

Max: 16°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana