Gosti u Starom dvoru, delegacija Istarske županije Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 02. 03. 2018. 18:28:55

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović ugostio je u Starom dvoru delegaciju Istarske županije. On je tom prilikom poručio da je jedan od glavnih ciljeva posete unapređenje međusobnih odnosa, privredne saradnje i preduzetništva.

istra.jpg-beograd-bi

foto Beoinfo

Mladenović je istakao da delegaciju predvode istarski župan, kao i gradonačelnici Pule i Poreča.

Zamenik gradonačelnika je gostima poželeo dobrodošlicu i upoznao ih sa turističkim „bumom” koji je poslednjih godina aktuelan u Beogradu.

– Beograd i Istra dugo godina neguju dobre odnose i siguran sam da meštani tog dela Hrvatske uvek rado dočekuju goste iz prestonice naše zemlje. Grad Beograd poslednjih godina beleži sjajne rezultate kada je turizam u pitanju. U poslednjih nekoliko godina, Beograd beleži porast broja turista od najmanje 10 odsto i svaka naredna godina je rekordna – rekao je Mladenović.

On je istakao da je poseta realizovana u okviru „Dana Istre u Beogradu”, koje su organizovale Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda.

Direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić naglasila je da su „Dani Istre” organizovani u cilju unapređenja regionalne saradnje.

– Želimo da otvorimo nova tržišta za naše preduzetnike i već dobru saradnju podignemo na viši nivo. Uz istarskog župana i gradonačelnike Pule i Poreča, u poseti su i predstavnici tamošnje Obrtničke komore. Na unapređenju regionalne saradnje i preduzetništva insistiraju predsednik, premijerka i Vlada Republike Srbije – rekla je Branislava Simanić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 0°C

Pretežno vedro

Petak
Sneg

Max: 1°C
Min: -1°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana